• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ZAHVALA NAŠEM PREDSJEDNIKU DAVORU TRBUHA! NASTAVLJAMO VAŠIM PUTEM DOSLJEDNOSTIPrije svega ovim putem kao stranka zahvaliti ćemo se od srca našem predsjedniku Davoru Trbuha na svemu učinjenom za HČSP jer od samog početka svog mandata imao je težak i trnoviti put.

Navesti ćemo samo neke od ključnih stvari koje je napravio na dobrobit stranke i svih nas u svom mandatu:

1.) Već na Općem saboru stranke 2016. godine kada je Trbuha izabran za predsjednika stranke zabranio je koaliranja sa HDZ-om i njima sličnima na svim razinama iz dobro nam znanih razloga, za razliku od bivšeg vodstva stranke. Obećao je da će od stranke napraviti uistinu čistu stranku prava kako joj govori samo ime i to je napravio.

2.) Proveo je Lustraciju u stranci i maknuo sve koji su se povezivali sa HDZ-om.

3.) Ponovo je dobio legitimitet vođenja stranke od Ministarstva uprave, kao i Upravnog suda nakon provedenog procesa zbog puča i pokušaja raskola u stranci 2018. godine. koje je pokrenulo bivše vodstvo stranke zbog Trbuhine zabrane koaliranja sa HDZ-om.

4.) Uspio je zatvoriti sve stranačke dugove prema vjerovnicima, državnim institucijama, te riješiti nagomilane ovrhe koje je zatekao od bivšeg vodstva stranke, a koje su se povlačile od 2013. godine.

Nadalje zajedno sa svojim članovima Glavnog stana, stranku na Tgovačkom sudu 2021. godine spašava od neizbježnog stečajnog postupka.

5.) Administrativno i knjigovodstveno je doveo stranku u red.

6.) Ustrojio je 20. stranačkih podružnica, 3. Županijska vijeća HČSP-a, imenovao je 40. stranačkih povjerenika diljem domovine i iseljeništva, ponovo je ustrojio Starčevićansku mladež HČSP-a, “Pravašku akademiju Milan pl. Šufllay” i utemeljio je “Klub žena HČSP-a Irena Javor”.

Sve to Trbuha je radio u vlastitom trošku iz ljubavi prema svojim idealima, pravaštvu i zato jer nije htio opterećivati i onako slabašan stranački račun dok su svi drugi stranački dužnosnici slijedili njegov primjer, čemu smo svi mi svjedoci kao i javno dostupna financijska izvješća.

7.) Donio je dva značajna i jako bitna proglasa. Prvi sa Bleiburškog polja u Austriji, a drugi sa jame Jazovke u Sošicama.

8.) Žali jedino što u ovim proteklim godinama nije uspio sa drugim pravaškim čelnicima ujediniti sve pravaše pod jednu kapu, a bio je spreman odreći se svoje pozicije za dobrobit i opstanak pravaštva, dok na žalost u drugim pravaškim strankama za to nije bilo sluha jer im je već trideset godina bitnija suradnja sa HDZ-om i osobni interes.

Na kraju poštovani predsjedniče itekako ste nas zadužili svojim primjerom kako se časno vodi stranka, živi domoljublje i pravaštvo. Predsjedniče želimo Vam brzo ozdravljenje i što brži oporavak.

Glavni stan HČSP-a

Hrvatska čista stranka prava

 

PREDSJEDNIKOVO OBRAČANJE PRENOSIMO U CJELOSTI

“Poštovane članice, članovi, dužnosnici te simpatizeri HČSP-a.

U trenutnim okolnostima u kojima se nalazim prvenstveno iz zdravstvenih i obiteljskih razloga nisam se više u mogućnosti ponovo kandidirati za predsjednika stranke niti na bilo koju drugu funkciju, jer zbog navedenih razloga ne bi više mogao učinkovito i valjano obnašati časnu dužnost predsjednika stranke, kao niti dati svoj maksimum u razvoju i radu HČSP-a.

Iza mene su dva mandata koja nisu bila nimalo laka, a put je bio i više nego trnovit.

Stoga držim kako je korektno i u interesu stranke za to mjesto kandidirati drugu osobu koja će se izabrati na redovnom XIV. Općem saboru HČSP-a, koji će se prema odluci Glavnog stana stranke održati 04. 02. 2023. godine. u Zagrebu.

Uvjeren sam da će novoizabrani predsjednik stranke kao i Glavni stan uz Vašu potporu učinkovito djelovati na dobrobit i zadovoljstvo svih nas i nastaviti putem kojim smo krenuli za vrijeme mojih mandata, a to su dosljednost, ustrajnost, principijelnost, ne odmicanje, istina i ljubav prema NDH ( 1941-1945 ) kao i Domovinskom ratu.

I na kraju ovim putem htio bi zahvaliti svima Vama koji ste mi bili potpora i oslonac u ovih sedam turbulentnih godina mojeg mandata, a posebno članovima Glavnog stana stranke.”

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

 Predsjednik HČSP-a, Davor Trbuha