• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Zagrebačke gradske vlasti ignoriraju studenteZagreb, 17. siječnja 2012.

Vodeći “populističku” politiku proteklih godina, gradonačelnik Bandić kad-tad morao je udariti glavom o zid. Nažalost ovaj njegov udarac najviše će zaboljeti studente s obzirom na najavljena nova poskupljenja ZET-a.

Pretjerane cijene mjesečne karte (83kn ZET, 247kn ZET + HŽ ) običnom zagrebačkom studentu nisu dostupne ako uzmemo u obzir da veliki broj studenata nema prebivalište u Zagrebu te da su prisiljeni sve više raditi da bi si uopće omogućili studiranje. Saznajemo također, da je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uputio dopis gradskim vlastima u kojem iznosi svoje zaprepaštenje činjenicom da ih se ni u jednom trenutku nije kontaktiralo o poskupljenjima prijevoza iz 2010. te o mogućim poskupljenjima od 2012.

S obzirom da je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu legitimno predstavničko tijelo naših studenata, oštro osuđujemo ovakav čin gradskih vlasti te ga smatramo neprimjerenim. Kao stranka koja najviše pažnje posvećuje svojoj mladeži, te budućnost gradi na njoj, smatramo da bi gradske vlasti trebale raditi na poboljšanju suradnje sa Studentskim zborom te da bi prema studentskoj populaciji trebale biti najosjetljivije. Studenti su naša budućnost, na njima se ne smiju raditi “bolni rezovi” niti krpati rupe na gradskom proračunu. Kao buduće akademske građane ne može ih se i ne smije ignorirati! Nadamo se da će se gradske vlasti osvijestiti i da će shvatiti da su naša budućnost mladi i obrazovani ljudi koje možemo dobiti samo zaštitom studentske populacije i suradnjom s istima.

Pozivamo ih da ostanu dosljedni koliko-toliko započetoj socijalnoj politici te da se studentima vrati besplatan pokaz (na koji imaju pravo) te da se rupe krpaju na obnovama kojekakvih spomenika NOB-u, izgradnji beskorisnih fontana, postavljanju nadzornih kamera i ostalim propalim projektima. Prioriteti se moraju znati, a u ovom slučaju prioritet su oni na kojima svijet ostaje!

U ime Mladeži HČSP-a Zagreb,

Nikol Malić, studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu