• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Uskoro novo pokretanje podružnice HČSP-a Njemačkastepan-spehar-660x330
U Heilbronnu je održan sastanak članova HČSP-a Njemačke. Članovi su se sastali na inicijativu Dragana Pranjića kako bi se dogovorili o daljnim smjernicama za rad podružnice te stranke u Njemačkoj, ali i da bi se dogovorile aktivnosti pred nadolazeće parlamentarne izbore u RH.

Gost na sastanku je bio član Glavnog stana HČSP-a i predsjednik podružnice HČSP-a u Švicarskoj Stjepan Špehar, koji je ponudio svoju potporu prilikom ponovnog oživljavanja podružnice u Njemačkoj.

Dragan Pranjić je izvjestio prisutne kako,je Bože Jakeljić, dugogodišnji povjerenik HČSP-a za Njemačku, bio spriječen doći na sastanak iz osobnih razloga, ali da podržava incijativu i da vjeruje da će HČSP uskoro opet biti ono što je nekad bio u Njemačkoj. Također je izvjestio da će se aktivirati i neki bivši članovi HČSP-a, što će stranci puno značiti.

Dogovoreno je da će se zbor podružnice održati 15. listopada 2016. godine u Heilbronnu na kojem bi se trebalo izabrati novo vodstvo podružnice, koje će časno zastupati i raditi na dobrobit stranke, ali i Hrvata u iseljeništvu, a posebno u Njemačkoj.

Sa sastanka je odaslana potpuna podrška vrhu stranke, koji je ispravno postupio ulaskom HČSP-a u koaliciju POMAK, a koja je, kako se navodi u priopćenju, jedina ispravna i neokaljana koalicija, koja radi na dobrobit svog naroda i Domovine. Ukoliko narod ponovno dadne svoj glas navodno velikim strankama, mi se bojimo za budućnost naše Hrvatske, priopćili su iz Inicijativnog odbora HČSP-a Njemačka.

Marijana Dokoza, 01-08-2016 Fenix/MD