• Twitter
  • Facebook
  • Feed

U Hrvatskoj zabraniti i HrvatePiše: Goran Rohaček 2. lipnja 2008. Nakon još jedne u nizu nakaradnih presuda hrvatskim generalima, ovaj put generalu Norcu, samo zato što je branio Domovinu, red za suđenje došao je još jednom hrvatskom domoljubu – Marku Perkoviću Thompsonu. Naime, protiv njega je tužbu podnio tzv. Margelov institut zbog toga što se jedan stih u jednoj Thompsonovoj pjesmi spominjao i u vrijeme Nezavisne Države Hrvatske, pa ih to neizbježno podsjeća na holokaust i ‘zločinački ustaški pokret’.

Sukladno tome, za vjerovati je da će Hrvati u bliskoj budućnosti morati zabraniti, ili barem staviti izvan uporabe, cijeli niz institucija, stvari i pojava. Tako ćemo za početak morati zabraniti Lijepu našu jer se ona kao državna himna intonirala i za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske, pa bi i ona mogla nekoga asocirati na holokaust ili ustaški pokret. Hrvatski državni sabor i Vlada bili su kao najviše zakonodavno i izvršno tijelo na Markovu trgu i tada, pa bi ih valjda danas trebalo srušiti ili pak premjestiti kako ne bi nekoga slučajno asocirali na NDH, holokaust ili ustaški pokret. I crven – bijel – plava trobojnica koristila se za vrijeme NDH, pa bi je valjda zbog istih razloga trebalo danas ili mijenjati ili zabraniti. Kuna je kao nacionalna valuta služila i za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske, pa je od Margelova instituta za očeki vati da će tražiti od svakog Hrvata da spali i svaku malobrojnu kunu koju posjeduje, kako slučajno ona ne bi nekoga podsjetila na ustaški pokret, holokaust ili pak NDH. Istim su jezikom Hrvati govorili i pisali tada kao i danas, pa da ne bi netko poistovjetio hrvatski jezik sa ‘zločinačkim ustaškim pokretom’, hrvatski bi jezik trebalo zabraniti, a Hrvati neka si izmisle neki novi, ili pak se počnu služiti, kako nikoga ne bi uvrijedili – recimo hebrejskim. I na kraju, po Margelovom institutu, i Hrvate bi u Hrvatskoj trebalo zabraniti jer oni tu već žive 1300 godina, pa su tako ovdje živjeli i za vrijeme NDH, a svi znamo da bi to nekoga moglo uvrijediti i podsjetiti na već spomenute stvari. Za vjerovati je valjda da će Margelov institut i od Savezne Republike Njemačke zatražiti da zabrani vlastitu nacionalnu himnu, jer se ipak Deutschland uber alles intonirala i u Hitlerovom Trećem Rajhu, pa bi i to nekoga moglo podsjetiti na svakojake zločine.

Naravno, kako se sve ove ridikule i gluposti diljem Hrvatske i Europe ipak ne bi događale, Hrvatska čista stranka prava će zbog uznemiravanja javnosti, širenja lažnih vijesti, govora mržnje i netolerancije, te nepoštivanja hrvatskih zakona, protiv Margelova instituta podići kaznenu prijavu. Pošto svi znamo na koji se Thompsonov stih prijava Margelova instituta odnosi, zato smo braćo uvijek

ZA DOM SPREMNI!

Dopredsjednik HČSP-a:

Goran Rohaček