• Twitter
  • Facebook
  • Feed

U Gospiću priveden šef HČSP-a Ivan Pandža zbog spomen ploče Andriji ArtukovićuPANDŽA-GOSPIĆ
IVAN PANDŽA, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava danas je bio priveden u Gospiću zbog postavljanja spomen ploče ministru NDH Andriji Artukoviću.

“Bili smo u Gospiću, u sklopu obilježavanja Velebitskog ustanka i na kuću u kojoj je dr. Artuković imao odvjetnički ured htjeli smo, u ime HČSP-a postaviti spomen ploču. No, kako nas je bilo stotinjak jer su osim nas došle udruge iz Rijeke i domobrani iz Zadra, a okupljanje nismo prijavili policiji, a netko drugi valjda je, pa je policija došla i oduzela nam spomen ploču”, kazao nam je Pandža.

Zgrada u kojoj je Artuković 1932. godine, u vrijeme Velebitskog ustanka, imao odvjetnički ured danas je u vlasništvu više osoba, među kojima je i Školska knjiga iz Zagreba pa u HČSP-u nisu imali suglasnost svih suvlasnika za postavljanje spomen ploče ministru u Pavelićevoj vladi.

“Kad dobijem zapisnik policije o konkretnom slučaju onda ćemo se očitovati. Najavili su mi da ću platiti neku kaznu, a ja ću svakako tražiti da nam vrate spomen ploču koju su nam privremeno oduzeli” dodao je predsjednik HČSP-a.

Pandža nam je prenio da je u policiji u Gospiću zadržan oko sat vremena i da je policija bila korektna.

M. Marković/foto: N. Mraović/GS Press , Rujan 03. 2016.

MAXPORTAL.HR
Gospić-A-2
Gospić-A-3
Gospić-A-4
Gospić-A-5
Gospić-A-6
Gospić-A-9
Gospić-A-10
SPOMEN-PLOČA-AA