• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Tribina HČSP-a u StuttgartuStuttgart, 11. lipnja 2011
Hrvatska Čista Stranka Prava BIH je u Stuttgartu organizirala javnu tribinu, a tema je bila”Aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini i Republika Hrvatska uoči presudnih izbora”.

Ljubičić i Sušilović

Gost i predavač je bio predsjednik HČSP BIH Tadija Ljubičić. Nazočne su pozdravili dugogodišnji pravaš i povjerenik HČSP-a za područje Baden-Würtenberga g. Bože Sušilović, te dopredsjednik HČSP Njemačke  i povjerenik za grad Stuttgart. Isto tako nazočni su burnim pljeskom pozdravili specijalnog gosta, legendarnog vukovarskog branitelja Petra Janjića-Tromblona koji je predstavio svoju knjigu “Žedni krvi gladni izdaje”. Na tribini su bili nazočni i dužnosnici HČSP-a iz Švicarske, gospoda Plazibat i Pavlic.

Ljubičić i Janjić – Tromblon

Ljubičić je u opsežnom izlaganju Hrvatima Stuttgarta opisao aktualni, nezavidan, polozaj Hrvata u BIH, gdje je aktualni visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko suspendirao odluke izbornog povjerenstva, te mimo demokratskih pravila i navada uljuđena svijeta, kao hrvatske predstavnike u vlast Federacije BIH instalirao izborne gubitnike (HSP BIH i Lijanovićev multietnički Boljitak). Ljubičić je u vrlo emotivnom govoru oštro osudio izdajničko držanje Jurišićevih pravaša, kazavši kako su oni izraziti trbuhozborci s partijskim “backgrauondom” i kako zaslužuju biti prezreni. Predsjednik “čistih pravaša” BIH je apelirao kako svi koji imaju ili mogu ostvariti bh-državljanstvo ,neka se prijave izbornome povjerenstvu, jer samo tako mogu pomoći obespravljenomu hrvatskom puku u BIH.

Govoreći o situaciji pred izbore u RH, Ljubičić je rekao da imaju svega dvije strane. Strana domoljublja ili strana izdaje. Sredine nema. Ili je Hrvat na pravoj strani ili se mora tretirat izdajnikom! Sa zadovoljstvom je zamijetio kako se među onima koji su prije slijepo glasovali za HDZ situacija mijenja, jer više ne vjeruju odnarođenoj vlasti Jadranke Kosor.

Pozvao je nazočne da na referendumu o pristupu Europskoj uniji zaokruže NE, jer tako spašavaju hrvatski narod od potpune propasti i nestanka. Predsjednik HČSP BIH nabrojio je sve pogibelji kojima bi bila izložena RH u ovoj tvorevini koja se temelji na lijevo-liberalnim i kapitalističkim postulatima, bez Boga, pravde, morala i ćudoređa. Naglasio je i kako najveća opasnost za Europu općenito, navlastito za područje tzv. Zapadnog Balkana, dolazi od Turske, koja je pod vodstvom Redžepa Tayiba Erdogana i njegova ministra vanjskih poslova Davutoglaua , oživjela veliko-otomanske snove, čemu svjedoče američke diplomatske depeše s “Wiekileaksa”. Ta se ekspanzija najviše zrcali u kupovini svih javnih poduzeća (telecom,banke i sl.) u BIH, Makedoniji, Albaniji, Bugarskoj, Kosovu i dijelom u Srbiji.

Po završetke tribine, uz pjesmu i veselje proslavljeno je hrvatsko Antunovo, blagdan sv. Ante koji je i dan Hrvatskih oružanih snaga.

Ljubičić i Sušilović

Predivna pjesma gangaške skupine, na brzinu “sklepane” od nazočnih Imoćana, Duvnjaka i Ramaca oživjela je dane ponosa i slave. Do dugo u noć orilo se iz grla hrvatskih Dinaraca (ljevičari bi kazali “ognjištari”) ona staro-slavna : “Sveti Ante ajmo u ustaše, da vratimo ono sto je naše!” i pjesma o posljednjem gerilcu NDH , Mirku Kapulici:” Kapulica ako si u Vranu, seke će ti donositi hranu!”