• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Suradnja s iseljenom Hrvatskom9. studenoga – “Hrvatska čista stranka prava nešto je novo na hrvatskoj političkoj sceni”, rekao je u Šibeniku nositelj liste Luka Podrug predstavljajući kandidate u IX. izbornoj jedinici. “Novo zato što apsolutno podupiru stajališta katoličke crkve i biskupa da je u Saboru previše stranačkih poslušnika, a premalo ljudi koji su odgovorni sebi i svojoj savjesti te biračima”, ističe Podrug. Stoga će, ako dobiju povjerenje, prvo promijeniti Izborni zakon kako bi birači napokon dobili mogućnost da biraju ljude, a ne stranke. Primijenili bi odmah i Zakon o lustraciji, koji su, kaže Podrug, donijele sve bivše komunističke zemlje.

“To je zakon koji bi onemogućio svim bivšim komunističkim kadrovima koji u Hrvatskoj vladaju u baš svim institucijama, osim Katoličke crkve, da napokon siđu s vlasti i da se Hrvatska dekomunizira i postane normalna građanska civilizirana država”, rekao je.

Stranka bi, nadalje, donijela Zakon o općoj amnestiji i oprostu prema svim hrvatskim braniteljima za sva djela počinjena u Domovinskom ratu. Hrvatska je jedina zemlja u svijetu, istaknuo je Podrug, koja je pod pritiskom međunarodne zajednice amnestiju primijenila na okupatora, ali ne i na hrvatske branitelje. Taj bi zakon omogućio da se istog trena obustave svi kazneni postupci protiv hrvatskih generala i branitelja, kaže, dok bi se, s druge strane, poništio prisilni Zakon o aboliciji. Nemoguće je na današnjoj političkoj sceni napraviti razliku među velikim strankama, u Saboru nije bilo ni desnice ni ljevice, ni državotvorne opcije, smatraju u HČSP-u.

“Te stranke su se samo natjecale koje će od njih poniznije provoditi slugansku i anacionalnu politiku, ako se to uopće može nazvati politikom. Politika HČSP-a i program ne može biti put oportunizma i pragmatizma, ma kako se to nekad činilo nužnim. Mi imamo jedan jedini put, a to je put Starčevića i dosljednosti, put načela i dosljedne borbe”, naglasio je Florijan Žižić.

U tom duhu su i programi HČSP-a, naglašeno je: prekid suradnje s Haškim sudom, prekid pregovora o ulasku u EU i NATO, prekid rasprodaje prirodnih bogatstava, obračun s korupcijom, suradnja s iseljenom Hrvatskom. HČSP je za obitelj, a protiv istospolnih brakova, za razvoj domaćeg gospodarstva, a protiv pretjeranog uvoza. Ta stranka, istaknuto je u Šibeniku, zastupa Hrvatsku i Hrvate, a ne hašku i bruxellesku administraciju.