• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Protiv ulaska u EU, NATO i povratka SrbaO ulozi Hrvatske čiste stranke prava na predstojećim parlamentarnim izborima, te o kaznenoj prijavi Saveza antifašističkih boraca protiv Gorana Rohačeka i HČSP-a, govorili su na konferenciji za novinare Goran Rohaček, dopredsjednik HČSP-a i predsjednik Županijskog vijeća HČSP-a Međimurja, i Mario Marciuš, postrojnik međimurskog HČSP-a.
Nakon osam godina što ih nije bilo među parlamentarnim strankama, HČSP se nada da će na predstojećim parlamentarnim izborima uspjeti ući u Sabor. Smatraju da su znatno ojačali, a u našoj trećoj izvornoj jedinici moguće je da budu i u koaliciji sa srodnim strankama te da će prijeći izborni prag. Što se tiče opcija kojima će se prikloniti u Saboru, ako u njega uđu, znaju da neće sa Zoranom Milanovićem i Vesnom Pusić.

Ono čime ova stranka želi privući svoje birače potpuno je kontra od onih stavova koje ističe većina hrvatskih, posebice parlamentarnih, stranaka. – Na izbore izlazimo samostalno jer na političkoj sceni ne nalazimo apsolutno nikoga koji bi razmišljao u skladu s našim pravaškim razmišljanjima, rekao je Goran Rohaček. – Jedina smo politička stranka na sceni koja se apsolutno protivi ulasku Hrvatske u EU i NATO savez, protiv smo povratka Srba u Hrvatsku, protiv smo suradnje s Haagom, zalažemo se za provedbu lustracije. Jedini u Hrvatskoj potpuno podržavamo Hrvatsku biskupsku konferenciju i protiv smo ozakonjenja pobačaja, istospolnih brakova i legalizacije lakih droga i slično. Referendum će uvesti kao obvezni način odlučivanja u svim nacionalnim pitanjima. Rohaček je rekao da će, ukoliko budu u mogućnosti, ukinuti Zakon o općem oprostu, jer po hrvatskim zakonima, rekao je, ratni zločin nikada ne zastarijeva.

Što se tiče kaznene prijave Saveza antifašističkih boraca, Rohaček je rekao da je skupina “stogodišnjaka” koji sami sebe nazivaju Savezom antifašističkih boraca podigla kaznenu prijavu protiv njega i stranke upravo jer su, kako je rekao, oni progovorili o njihovim krvožednim zločinima, o njihovom Bleiburgu i Maceljskoj šumi, o Golom otoku i o Jazovki i malo poznatom podatku da je konclogor Jasenovac djelovao sve do 1948. godine i da su se danonoćno dovozili hrvatski civili u taj konclogor. – I sada im smeta da hrvatski narod sve to sazna. Po Zakonu o političkim strankama, nitko tko je pod kaznenom prijavom ne može se kandidirati u Hrvatski sabor i njima je u cilju da meni kao nositelju liste HČSP-a za treću izbornu jedinicu onemoguće kandidiranje za Hrvatski sabor.

Gospodarski program sastoji se od puno rodoljubnih poruka i iskaza ljubavi prema domovini, potrebi očuvanja suvereniteta, demografskoj obnovi i čuvanju nacionalnih interesa. U izbornu kampanju će uložiti do 600 tisuća kuna. Smatraju da nema ozbiljne kampanje bez pola milijuna kuna. (BMO)