• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Prosvjedi protiv brutalnog kapitalizma u potpunosti kompatibilni s programom HČSP-aIzvadak iz programa HČSP-a, točka treća

3. PREKID RASPRODAJE PRIRODNIH BOGATSTAVA I UNIŠTAVANJA GOSPODARSTVA

Marionetske vlade su uspješno izvršile zadatak zbog kojega su i instalirane na vlast, a koji je bio slijedeći, potpuno osiromašiti Hrvatsku, rasprodati njena vitalna bogatstva, razrušiti privredu, rasprodati banke i uspješna poduzeća, te potpuno urušiti moral i dostojanstvo hrvatskoga čovjeka, a osobito uništiti i vojničku pobjedničku čast hrvatskih ratnika. A sve to za račun stranih, nama neprijateljskih, gospodara koji su ih doveli i održavaju na vlasti.

Zato se HČSP zalaže za prekid svih rasprodaja i reafirmaciju vlastitog gospodarstva. Zbog toga što je malo toga vrijednoga ostalo a što još nisu uspjeli uništiti i rasprodati, hrvatski narod ima pravo posegnuti za izvanrednim mjerama. Kao suveren narod u svojoj suverenoj nacionalnoj državi, mi smo obvezatni zaštititi naš vlastiti prosperitet i blagostanje, i to je minimum ispod kojega častan narod koji drži do sebe ne smije ići.

Stoga, po našem povijesnom državnom i u ratu izborenom pravu, držimo da je nužna nacionalizacija na prijevaru otetih vitalnih financijskih subjekata, gospodarskih grana i monopolnih sustava, te oni imaju po tomu ponovno postati vlasništvo države i naroda, a ne kao sada da se njihovom gospodarskom snagom bogate drugi, koji to nisu stekli i koji na to nemaju nikakvo pravo.

Hrvatska treba postati zemlja rada, a višak vrijednosti toga rada ima se reinvestirati za dobrobit i blagostanje hrvatskoga naroda i države a ne stranih nezajažljivih gospodara ili multinacionalnih kompanija.