• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Prosvjed HČSP-a u Stuttgartu – tražimo Saborsku deklaraciju o nepriznavanju haaške presudeStuttgart 25.04.2011.
Prema procjeni policije na uskrsni ponedjeljak u Stuttgartu se u organizaciji HČSP-Stuttgarta okupilo oko 650, a po procjeni nazočnih, između 800 i 1000 Hrvatica i Hrvata, koji su demonstrirali protiv skandalozne haaške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Riječ je o do sada najmasovnijoj hrvatskoj demostraciji u Njemačkoj nakon 1991. i političkom skupu sa zavidno velikim brojem hrvatske mladeži.

Na transparentima se moglo čitati:
– Wo bleiben Wahrheit und Gerechtigheit? Kroatien 1991 Opfer – 2011 Aggressor? EU – Nein danke (Gdje su osale istina i pravda? Hrvatska 1991 zrtva – 2011 agresor? EU – ne hvala)

– Veleizdaja ima ime i prezime:
Ivo Josipović 1995./96. priredio nacrt zakona o suradnju s Haaškim tribunalom
Stjepan Mesić haaški krivokletnik
Ivo Sanader / Jadranka Kosor – glasali 1996. i 2000. za izručenje generala
Ortaci: svi zastupnici (98) HDZ-a, SDP-a, HLSS-a, HSS-a…
Jedini protiv: 4 zastupnika HSP i HČSP-a

– Ključna odgovornost je na službenom Zagrebu! Tražimo Saborsku deklaraciju o nepriznavanju skandalozne haaške presude a ne samo prazne rijeći!

Prosvjed je počeo uz puštanje pjesme s razgalsa „Tko ste vi da o nama sudite“ a nakon kraćeg uvoda Marijane Krok koja je vodila program, hvatsku himnu predivnim glasovima izvele su cure ženske klape „Filiae croatiae – Kćeri Hrvatske“ iz Stuttgarta.

Nakon što je međunarodni tajnik HČSP Ivan Lozo na briljantnom njemačkom jeziku u oštroumnom i politički snažnom govoru pozdravio njemačke goste i ne samo njih, već nekoliko stotina Nijemaca koji su se slučajno nalazili toga posljedodneva na glavnom gradskom trgu Schlossplatzt, te iznio razloge prosvjeda i zahtjeve Hrvata, sa razglasa je puštena pjesma „Ante Ante svi smo zate“.

Nakon toga minutom šutnje odana je počast svima koji su položili svoje živote da bi mogla živjeti Hrvatska država.

Lozo je u svom, desetak puta burnim pljeskom prisutnih prekinutom govoru na hrvatskom jeziku na do sada u Njemačkoj nezapaženom jasnoćom, decidirano i agumentirano napao službeni Zagreb i ni najmanje nije štedio predsjednika i predsjednicu vlade RH. Između ostaloga je rekao da je se veleizdaja dogodila 19. travnja 1996. kada su svi zastupnici HDZ-a, uključujući i današnju predsjednicu vlade, SDP-a i svih ostalih stranaka, njih 98, glasovali za sramotni zakon o suradnji sa haaškim sudom i za izručenje branitelja, dok su protiv bila samo četiri pravaška zastupnika HSP-a i HČSP-a.

Podsjetio je na neke akcije HČSP-a u proteklih 15 godina u obranu digniteta generala i Domovinsko-oslobodilačkog rata te je Ustavni sud nazvao ortakom veleizdaje jer se do danas uopće nije oglasio a kamoli donio odluku na već prije 15 godina podnesen zahtjev stranke o pokretanju postupka ocjene ustavnosti zakona o suradnji s Haagom. Lozo je rekao da HČSP traži da Mesić i svi ostali, počevši od onih 98 zastupnika koji su 1996. glasovali za sramotni zakon pravno odgovaraju i svoju nevinost u veleizdajničkom pothvatu dokažu pred sudom.

Nazočni su velikim pljeskom odobrili konstataciju da su najveći zločin učinile domaće Jude i izrodi na vlasti koji su spremni platiti svaku cijenu da bi se dodvorili zlatnom teletu Europske unije, jer da su oni tek omogućili da se pred nelegitimnim sudom sude oni koji su stvarali i branili modernu Hrvatsku državu.

Aklamativno je prihvaćen konkretni zahtjev stuttgartskih prosvjednika službenom Zagrebu kojim se traži da Sabor bez odlaganja, po hitnom postupku izradi i dade na glasovanje Saborsku deklaraciju o nepriznavanju haaške presude. Lozo je naglasio, ako naši sabornici nisu spremni to učiniti da će to služiti kao dokaz da oni nisu ni iznenađeni ni zaprepašteni ni šokirani haaškom presudom, već da je u potpunosti prihvaćaju, a narodu uoči izbora glume nešto sasvim drugo da bi zadržali svoje fotelje i ostali na vlasti.

Na kraju se veoma kritički osvrnuo na to da se neki pojedinci u Njemačkoj, koji su donedavno javno klicali Banskim dvorima i Pantovčaku danas žele nametnuti kao glavni organizatori prosvjeda potpore generalima u Njemačkoj i kanalizirati stvar u duhu službenog Zagreba. Konkretno je prozvao predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa, Miju Marića, koji perfidno rovari protiv skupova koje priprema HČSP i HSP u Njemačkoj. Mariću je uputio javnu poruku da u očima čistih pravaša samo jadnici žele zadržati mrvice sa podaničkog stola a pravaši žele svjedočiti istinu. Javno ga je optužio da jeftino kupuje političke bodove na drakonskin presudama generalima Gotovini i Markaču.

Lozo se na koncu zahvalio udruzi „Volim Hrvatsku“ koja je javno podržala ovaj skup a riječi zahvale uputio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu stuttgartskog prosvjeda čije održavanje je prvi predložio mladi i agilni član HČSP-a iz Stuttgarta, Nikola Žaja.
Na kraju se kratkim govorom obratio predstavnik Udruge hrvatski dragovoljac 1991 (UHD91), Stjepan Breks Brekalo.

Na prosvjedu je podijeljeno 500 letaka, tj. članak političkoga tajnika HČSP-a Luke Podruga “Gotovinu su osudili licemjerni Hrvati”.

Prosvjed je završio puštanjem stranačke himne HČSP.

Stuttgart 25.04.2011.
HČSP-Europa

Nema komentara