• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Profesor Vedran Radušić povjerenik HČSP-a za JakovljeRadušić-Vedran-1
Prof. Vedran Radušić, dana 02. srpnja 2016. imenovan je povjerenikom HČSP-a za općinu Jakovlje u Zagrebačkoj županiji. Iako g. Radušić radi kao profesor glazbe u Austriji, veći dio vremena u godini živi u Jakovlju gdje ima i prebivalište.

Riječ je o uglednom hrvatskom javnom djelatniku koji je sve svoje sposobnosti odlučio staviti na raspolaganje HČSP-u, a to je veliki poticaj za sve nas, a i veliki doprinos u pripremi za nadolazeće parlamentarne i lokalne izbore na kojima očekujemo odličan rezultat. Jamac za to su kvalitetni ljudi koji će biti na listama, a kakve nemaju ni “veće” stranke.

Vedran Radušić je rođen 1966. god. u Zagrebu, po profesiji profesor glazbene naobrazbe sa završenom akademijom glazbene umjetnosti u Zagrebu. Od početka Domovinskog rata i agresije srbočetnika aktivno uključen u rad i aktivnosti humanitarnih i drugih potreba te svestrane pomoći i podrške, tada ratom nam zahvaćene Domovine. Kao član u ono vrijeme podružnice HDZ-a za iseljeništvo, te odbora HK Misije Klagenfurt, radi i kao član biračkog odbora za glasovanje izvan domovine, glavnog biračkog mjesta u Klagenfurtu za Korušku.

Dugi niz godina usko surađuje s počasnim Bleiburškim vodom, i sudjeluje u organizaciji komemoracija. Aktivno radi na predstavljanju Domovine i istine o hrvatskim patnjama i stradanjima od DSR, te Bleiburga kao i Domovinskog rata nametnutog srbočetničkom agresijom, neumorno šireći istinu i samo istinu u iseljeništvu kao istaknuti domoljub. Na tome ne završava rad i ljubav prema Domovini već se nastavlja aktivnim radom kao člana HČSP-a u iseljeništvu i Domovini.

Trenutno obnaša i funkciju predsjednika HČSP-a podružnice Austrija kao i podružnice za Klagenfurt i Korušku.

U Zagrebu, 02. srpnja 2016.
Bog i Hrvati !
Ivan Pandža, predsjednik HČSP-a