• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Pravaški kišobran u Požegi, na ponos svim pravašimaFranekić-savjetmladih
Na jutros održanoj koordinaciji stranaka Pravaškog kišobrana za grad Požegu, predložen je zajednički kandidat Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, i Hrvatske čiste stranke prava, za funkciju člana Savjeta mladih grada Požege u osnivanju.

Naime, i Požega je kao grad sa više od 15.000 stanovnika, dobila obavezu osnivanja Savjeta mladih pri Gradskom vijeću, te su upućeni pozivi svim relevantnim udrugama mladih, političkim strankama, učeničkim vijećima i neformalnim skupinama mladih, da zaključno sa 6. ožujkom kandidiraju svoje predstavnike na jedno od 9 mjesta u Savjetu mladih. Koordinaciji je prisustvovalo vodstvo HSP AS i HČSP Požega, uz predstavnike Starčevićanske mladeži obiju stranaka.

Predsjednik HČSP Požega Marko Franekić istaknuo je kako je od velike važnosti da prvo konstituiranje Savjeta mladih u Požegi ne prođe bez prisutnosti Starčevićanaca, dok je predsjednik HSP AS Požega Dražen Muljević rekao: “Od početka naše zaista izvrsne suradnje u gradu Požegi, stalno ponavljam kako HČSP ovdje ima vrlo snažnu mladu ekipu, i pri tome ne mislim samo na mladež – već na ukupno članstvo stranke u gradu. Stoga za pravaškog predstavnika u Savjetu mladih predlažem upravo člana HČSP-a, predsjednika Starčevićanske mladeži za Požegu, Mateja Babića.” Ovaj vrijedni učenik IV. razreda Opće gimnazije u Požegi, inače je i sportaš – boksač amater, dok je u duši “istinski pravaš”.

Na koordinaciji je bilo govora i o daljnjoj suradnji stranaka u sklopu Pravaškog kišobrana, te o zajedničkim pripremama za Parlamentarne izbore koji će uslijediti koncem godine. Spojem znanja i iskustva požeških HSP AS-ova, mladosti i energije požeških HČSP-ovaca, i obostrane ljubavi koju gaje prema nauku Oca Domovine, Požežani će Parlamentarne, kao i svake druge izbore dočekati Spremni!

Napisao: Karlo Milnar, crotopnews.com
06.03.2015.