• Twitter
  • Facebook
  • Feed

POZIV NA USTANAK DUHA I DOMOLJUBLJA, GLASOVIMA PROTIV IZDAJE!Hrvatice i Hrvati, nije lako govoriti, čovjek se nađe u dvojbi, ako govorimo samo o drugima, postoji opasnost da nas se krivo shvati, da se pomisli da HČSP nema vlastiti program, da nema ideja kako prebroditi sve ovo. Ali kako izbjeći govore o onomu što su oni od 2000. g do danas učinili našemu narodu i što i dalje čine.

Naša je dužnost i obveza upozoravati na nedjela i podlosti koje nam čini vladajuća oligarhija. Da mi možemo govoriti samo o našemu programu, to bi bilo sjajno, značilo bi da moramo suprotstaviti naš program nasuprot njihovu programu. Ali kakav program oni nude, program rasprodaje Hrvatske, program izdaje svih naših vrijednosti i svetinja, izručuju naše generale, gaze Ustav, suverenitet njima ništa ne znači, sve je laž, afere, destrukcija, nemoral, nigdje dobra, nigdje utjehe i nade.

Protiv zla koje nam oni čine nije dovoljno ići svetom vodicom, kako narod kaže potreban je tuk na utuk, ili ljuta trava na ljutu ranu.

A ljuta trava je svekoliko zajedništvo, zajedništvo svih snaga koje žele dobro svomu narodu, sebi i svojoj djeci. Ne mislim samo na zajedništvo političkih stranaka, nego zajedništvo naroda. Nikakav program ne pomaže ako mi ne pobijedimo ovu nehrvatsku oligarhiju na vlasti, oni će dovršiti svoj plan, a on je potpuna rasprodaja svega što vrijedi i tako oslabljenu Hrvatsku na koncu treba ugurati u Zapadni Balkan.

Ako Vam se naši stavovi ponekad učine prežestoki, to nije zbog toga da smo mi za nekakva radikalna rješenja i radikalne poteze, mi smo za učinkovita rješenja koja bi ubrzo rezultirala boljim životom naših građana. A ovo što oni rade, to je radikalno i nerazumno. Ako Vam se čini da smo frustrirani, to nije zbog toga što mi želimo vlast radi vlasti, želimo vlast jer jedino tako možemo nešto napraviti. Sada svi mi samo nemoćno promatramo što nam se događa, a nemoć je najgora, promatrate kako nestaje država u čijem ste stvaranju sudjelovali, a ne možete ništa. Svaki domoljub sve ovo mora emotivno doživljavati, ali o tomu nemojte krivo suditi, to nije slabost, to je vrlina.

Nemojte da Vas oni zavaraju svojom mirnoćom i staloženošću, njihova mirnoća je upravo dokaz da njih nije briga što će biti sa Hrvatskom. Lako je rušiti nešto što nisi gradio, a još lakše ako to ne voliš.

Pa tko normalan može biti miran ako zna i za 10% onoga što nam se događa. A oni znaju za sva zla koja su do sada učinili, ali izgleda da ih to uopće ne zabrinjava.

Izborna je godina, oni će poduzeti sve da Vas još jednom prevare. Općenito gledano fascinantna je ta njihova stalna i ustrajna želja za varanjem vlastitoga naroda. Da imaju morala i demokratske odgovornosti, sami bi odstupili s vlasti i omogućili drugima da rade posao koji oni, ne da ne znaju, i oni znaju što treba, ali namjerno rade krivo i protiv zdravoga razuma i volje naroda. I zbog toga ih mi s punim pravom zovemo veleizdajnici.

Uzmimo na primjer da nisu prodali Telekom, Inu, Plivu itd. nego da su npr. kupili crnogorski telekom, bosanski telekom ili energopetrol, ja bih a vjerujem i svi Vi, bio ponosan na takvu vladu, ali oni na žalost sve rade naopako.

Sve se rasprodaje, i Hrvatska je tako izgubila gospodarsku moć, a monetarnu suverenost također nemamo, jer su sve banke u stranomu vlasništvu.

Od svega je najčudnije to da, unatoč rasprodaji svega, vanjski dug sve brže raste. Uz najbolju volju ne mogu se sjetiti nijednoga jakoga gospodarskoga subjekta, a koji je još u hrvatskim rukama. Ostavili su nam još poljoprivredu, ali vlada je potpisala sporazume koji ograničavaju subvencije našemu seljaku, i rezultat toga je nekonkurentna proizvodnja i uvoz gotovo svih poljoprivrednih proizvoda koji je sada dosegnuo cca dvije milijarde dolara.

Prvo što bi trebalo učiniti je to da se sav PDV na uvezenu hranu preusmjeri u subvencije našoj poljoprivredi i ona bi za nekoliko godina stala na noge.

Zar nije sramota da naš poljoprivrednik, i ovo malo što se tu proizvede, vrlo teško plasira na tržištu. Stalno pratim poljoprivredne emisije, i još nisam vidio ni jednog zadovoljnog poljoprivrednika, stočara, vinogradara, ribara i sl.

A čest je i slučaj da se zemlja u zakupu oduzima onima koji je obrađuju i daje nekomu tko se time uopće ne bavi. Čudno je da je u ovoj zemlji sve u neredu, nisu Hrvati tako nesposobni, sve je to smišljeni i namjerni nered.

Oni se hvale turizmom, ali što mi imamo od turizma. Strani turisti, strani hoteli, strani manageri, megamarketi i 90% proizvoda u njima također su strani. Što nama ostaje, mi dajemo jeftinu radnu snagu koja počesto radi i bez pravovremene plaće.

U ovomu svepćemu neredu, vlada ima bezrezervnu potporu svih medija. Ovdje čovjek mora zastati i zamisliti se. Uloga medija bi trebala biti kritika i kada je dobro, a kod nas ništa nije dobro, a oni puni hvale za takvo stanje.

To je dokaz da je Hrvatska ciljano i dirigirano određena za uništenje. Nije njima cilj nas potpuno uništiti, mi im trebamo kao jeftina radna snaga, inače bi oni morali raditi ali to se njima ne sviđa. Njima je cilj, i mislim da je on već postignut, dovesti Hrvatsku u začarani krug dužničkoga ropstva i ne dopustiti joj da se iz njega izvuče. Tu leži razlog rasprodaje svih relevantnih gospodarskih subjekata i banaka.

Dug se može vraćati jedino proizvodnjom i stvaranjem novih vrijednosti, a nama je proizvodnja uništena. Pokušajte dobiti kredit za proizvodni pogon, gotovo je nemoguće, ali za potrošnju ćete ga dobiti odmah npr. automobili na leasing.

Ostali bi mi i bez poljoprivrednoga zemljišta, ali oni baš ne vole kopati, pa su tu izmislili zakonske odredbe koje guše poljoprivredu.

Ovoliko nagomilanih problema ni jedna stranka ne može sama rješiti. Zato pozivamo sve državotvorne snage na okup. Mislim da je nužno smijeniti vladajuću garnituru i također onemogućiti i povratak na vlast onih koji su već imali prigodu pokazati što su i tko su, a dobri nisu.

Potrebne su potpuno nove snage, mi nismo obećali ni Bruxellesu ni Washingtonu da ćemo ih slušati. Mi slušamo samo glas hrvatskoga naroda i to je nama svetinja. A to što je i bivša i sadašnja vlast nekomu obećala, nas ne obvezuje. Oduzmite mandat onima koji će Vas opet izdati i prevariti. Odbacite podvale da ne postoje druge snage koje su sposobne voditi zemlju. Snaga politike proizlazi iz naroda. Vi možete od male stranke stvoriti respektabilnu snagu koja je u stanju zaustaviti daljnje uništenje Hrvatske.

Zato zbog Vas i bolje budućnosti, podržite one koji jamče istinski suverenu, jaku, sretnu, pravednu, bogatu i ponosnu Hrvatsku, podržite HČSP.

U Zagrebu, 6. srpnja 2007. Bog i Hrvati! Predsjednik HČSP-a J. Miljak