• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Podstrana: Moguće su manipulacije u prebrojavanju glasovauser comment

user comment


NOSITELJ liste za 10. izbornu jedinicu koalicije Pomak, koja okuplja HČSP, HSP, Obiteljsku stranku i Akciju za bolju Hrvatsku, Luka Podrug, u utorak je upozorio kako su moguće manipulacije glasačkim listićima i krivotvorenje prilikom prebrojavanja rezultata galsovanja nakon izbora 11. rujna ove godine.

“U Hrvatskoj za ove izbore ima gotovo jedan milijun glasačkih listića više nego što je birača a time se otvara strašan prostor za manipulacije jer privatna tvrtka u vlasništvu SDP-a Apis broji glasove što je nevjerojatno i potpuno anticivilizacijski,” rekao je Podrug na predizbornom skupu te koalicije u utorak na večer u Podstrani kod Splita.

Po Podrugovim riječima na nižim razinama se nadzire pravilnost izbora raspravama o tomu je li netko ukrao listić, a “u središtu na kompjutoru radi jedna stranačka mašinerija koja apsolutno može krasti glasove.”

“I na zadnjim izborima ja sam bio uvjeren da je bilo ozbiljne krađe na koju je HDZ sramežljivo u jednom trenutku upozorio, a onda se povukao,” rekao Podrug.

On je također istaknuo kako se koalicija Pomak zauzima za premještanje Ministarstva turizma iz Zagreb u Split, za zaštitu gospodarskog pojasa te održavanje referenduma “o svim bitnim pitanjima za Hrvatsko društvo” po modelu kako se to radi u Švicarskoj.

Žele referendumom odlučiti o kontroverznim pitanjima

“Mi mislimo da referendumom treba odlučivati o budućnosti Hrvatske u Europskoj uniji, o prodaji nekretnine, o svjetonazorskim pitanjima, o pobačaju, o lustraciji i o pozdravu ‘za dom spremni’, ” kazao je Podrug.

Osvrnuo se i na Lex Perković izražavajući čuđenje što je SDP “ostao neokrznut”.

“Nakon Lex Perkovića i presude u Njemačkoj (prvostupanjske Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaću) nevjerojatno je da SDP, kao sljednica komunističke partije, prolazi potpuno neokrznuto kroz ovu predizbornu kampanju. To je dokaz koliko su političke elite otuđene od svog vlastitog naroda”, rekao je Podrug.

On je, kaže, mislio kako će u predizbornoj kampanji biti postavljano pitanje: s kojim pravom “nositelji kriminalnog sustava koji su donijeli Lex Perković i koji su željeli spriječiti progon zločinaca”, uopće imaju pravo izaći na ove izbore.

“Umjesto toga oni nam i dalje moraliziraju a ‘oni drugi’ šute,” rekao je Podrug.

Autor: Hina
Objavljeno,07.09.2016. index.hr dalmacijanews.hr vijesti.rtl.hr

Split, 6. rujna 2016. - Predizborni skup koalicije POMAK u Podstrani. Na fotografiji nositelj liste u X. izbornoj jedinici Luka Podrug. foto HINA / Mario STRMOTIĆ / mm


[caption id="attachment_11683" align="aligncenter" width="600"]user comment user comment

Nakon Podstrane koalicija Pomak na čelu s Lukom Podrugom nositeljem liste broj 3 u X. Izbornoj jedinici u Dugom Ratu na druženju s građanima je predstavila svoj program i načela za koja se zalaže i koja će zastupati u Hrvatskom državnom saboru.

user comment

user comment