• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Podrug: “Amnestirati hrvatske branitelje za djela počinjena u Domovinskom ratu”Između Gotovine i Stanimirovića, između Norca, Ademija i Galvaša i Leskovca, mi smo na strani Gotovine, na strani Norca, Ademija i Glavaša
Luka Podrug

ZADAR – Preduvjet korjenitih promjena u Hrvatskoj je Zakon o lustraciji. On bi sa scene pomakao sve silnike koji danas vladaju medijima, gospodarstvom, bankama, politikom. Doslovno, osim Katoličke crkve, na svim su drugim funkcijama članovi bivše komunističke zločinačke partije. I Vijeće Europe, u koju tako srljamo, je Hrvatskoj stavilo uvjet da provede lustraciju, ali o tome se u Hrvatskoj šuti, kazao je, predstavljajući program Hrvatske čiste stranke prava, Luka Podrug, nositelj liste u IX. i X. izbornoj jedinici dodajući kako bi drugi preduvjet “ozdravljena hrvatskog društva”
bio “Zakon o općoj amnestiji za sve branitelje, za sva djela učinjena o Domovinskom ratu”.

– Nezapamćeno je da se Zakon o amnestiji primjeni na zločince, agresore, četnike, krvnike, vođe tih pobuna. Četnički vojvoda, drug Rade Leskovac bio je predsjednik Šešeljeve stranke i bio je kandidat za predsjednika Republike Srpske Krajine. Martić i Babić su za njega bili umjereni. Zakon o oprostu je učinio da se on danas kandidira, ruga i vrijeđa, dodao je Podrug navodeći kako je uvjeren da će hrvatski birači, posebno branitelji, pokazati da se nisu odrekli Ante Gotovine.

– Između Gotovine i Stanimirovića, između Norca, Ademija i Galvaša i Leskovca, mi smo na strani Gotovine, na strani Norca, Ademija i Glavaša, poručio je Podrug navodeći kako bi HČSP, dođe li u poziciju tražio trenutan prekid suradnje s Haaškim sudom i inzistirao na tome da Hrvatska pred UN-om traži raspuštanje tog suda.
Kazao je kazao u anketama 50 posto građana Hrvatske nije sklono ulasku u EU, no dodao i kako to, što njegova stranka predstavlja upravo tih 50 posto građana, ne znači da je HČSP protiv Europe.

– Mi smo za zaštitu temeljnih vrijednosti zdravog društva; obitelj, domovinu,vjeru, moral, čast, jer smo svjesni da vladari svijeta razbijaju te vrijednosti. Nama je sasvim sve jedno da il je netko homoseksualac ii ne, ali smo apsolutno protiv da se donese zakon o legalizaciji i eventualnim brakovima, posvajanju djece, posebno da se nameće kao razina demokracije činjenica da, ako niste homoseksualac, skoro bi se trebali stidjeti. Mi žalimo te ljude koji imaju te i takve nastranosti, to je njihov problem, ali niti im što dajemo, niti im što branimo. Ali ne želimo da nam oni budu mjera. Za nas su obitelj i djeca mjera, također je kazao Podrug

“Ćoza sabotirao dogovor s Krpinom”
Na upit zašto HČSP nije prihvatio izbor, sada već suspendiranog zadarskog ogranaka stranke, da se kandidirajući se na parlamentarnim izborima pridruži Pašalićevoj Jedno Hravatskoj, Podrug je kazao kako je „od Jedno Hrvatske ostao jedino Blok“.
Također je kazao kako je zadarski ogranak sabotirao zajednički izlazak na izbore s Dragom Krpinom.
– Krpina je trebao biti nositelj u IX., a ja u X., a Ivo Ćoza je zbog svojih nerealnih ambicija srušio taj sporazum, kazao je Podrug.