• Twitter
  • Facebook
  • Feed

OSNIVAČKI ZBOR KLUBA ŽENA HČSP-a “IRENA JAVOR”Dana 13.08.2019. godine Hrvatska čista stranka prava u Zagrebu održala je Osnivački zbor Kluba žena “Irena Javor”.
Klub je osnovan na inicijativu predsjednika stranke Davora Trbuhe kako bi se članice i dužnosnice stranke motivirale te aktivnije uključile u dobrotvorni i humanitarni rad kroz HČSP.

Svrha osnivanja kluba je zauzimanje za solidarnost i pravdu u društvu kroz antidiskriminacijske oblike zaštite ranjivih socijalnih skupina:
Pružanje potpore potrebitim obiteljima u stanju socijalno zaštitne potrebe. 
Pružanje potpore i pomoći starijima i bolesnima te osobama i djeci s invaliditetom kroz davanje inicijativa kao i samo osnivanje institucionalnih i izvaninstitucionalnih oblika pomoći.
Klub promiče i podržava djelatnosti kojima se unapređuje humanitarni rad i potiče težnja za unapređivanje ljudskog, kršćanskog i domoljubnog dostojanstva svakog čovjeka u društvu koji baštini spomenute vrijednosti.

Za predsjednicu “Kluba žena HČSP-a Irena Javor” jednoglasno je izabrana Klementina Ćuk. Za dopredsjednice izabrane su Ivana Modruš i Jelena Svrzlić, a tajnicu Jelena Grgić.

U Sud časti Kluba izabrane su:
Lidija Trbuha predsjednica
Stipica Soče članica
Maja Vohrić članica

U Nadzorni odbor kluba izabrane su:
Dijana Tadijan predsjednica
Anđa Ruf članica
Kristina Hengl Odak članica

U Izvršni odbor kluba izabrane su:
Anja Klobučar, Stella Polančec, Anđelka Rajić i Ruža Melekin.

Ovim putem svim izabranim dužnosnicama osnovanog Kluba žena HČSP-a “Irena Javor” želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu za sve potrebite.

“Klub žena HČSP-a Irena Javor” dobio je ime po mučenici Ireni Javor.
Bila je kćer mučenika Stipe Javora.
Irena je rođena 1914. godine, završila je Filozovski fakultet u Zagrebu i nakon toga radila je kao profesorica u srednjoj školi.
1943.godine imenovana je od strane poglavnika upravnom zapovijednicom Ženske loze hrvatskog Ustaškog pokreta.
U svibnju 1945. godine prilikom povlačenja uhvaćena je od strane partizana te odvedena i zvjerski te na najokrutniji način silovana, ubijena te izmasakrirana do neprepoznatljivosti dok su djelovi njezinog tjela po zapovijedi istih tih partizana ili kako sebe vole nazivati “antifašista” raznošeni i razbacani na dosta udaljena mjesta od samog mjesta zločina. Moramo napomenuti da je isto tako svoj mladi život na najgori mogući način skončala i Grozda Budak najmlađa kćer dr. Mile Budaka književnika političara i doglavnika kao i sve ostale žene i djevojke koje su bježale pred krvoločnim “oslobodiocima”, a završile su svoje živote na isti takav neljudski, zvjerski i najokrutniji način.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP