• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Osniva se Pravaška akademija „Milan Šufflay“ – obrazovno tijelo HČSP-a!Prijedlog grba Akademije

Zagreb, 13. svibnja 2011

Uloga akademije biti će stvoriti generaciju mladih pravaških političara obrazovanih prema djelima najvećih hrvatskih sinova (Ante Starčevića, Milana Šufflaya, Eugena Kumičića itd.) Pohađanje takve unutarstranačke institucije stvorilo bi i pojačalo unutarstranačke čvrste veze i dobre međuljudske odnose, koji se ne mogu dobiti običnim istupima te stranačkim sastancima, koji se tiču same procedure te održavanja stranke.

Tijelo je zamišljeno kao skup od više katedri, koje će poučavati pojedine predmete ili se baviti pitanjima, koja su mladim (ali i ostalim) pravašima prijeko potrebna za usavršavanje kako kao ljudi, tako i kao političara. Dogovorom unutar akademije, otvarati će ih se što više raznovrsnih pitanja sa brojnim temama usavršavanja, ovisno o interesu polaznika

Valja naglasiti, da bi u takvo tijelo sigurno bili pozvani svi pravaši, što znači ne samo članovi HČSP-a, već i HSP-a, A-HSP-a i ostalih naklonjenih stranaka pravaškog opredjeljenja. Akademija je prvenstveno namijenjena mladeži pravaških stranaka, no polaznici mogu biti i stariji članovi stranke, ukoliko pokažu interes za izvršavanjem obaveza pohađanja predavanja, kao i zanimanje za ista.

Svi smo svjesni da treba stvoriti pravašku inačicu političko-obrazovnog tijela, koje će izgraditi stavove novih mladih i nepokolebljivih političara potkovanih u povijesti, retorici, unutar/vanjskopolitičkim odnosima i svemu što je potrebno za održavanje ne samo pravaštva, nego i domoljubne svijesti u hrvatskom narodu.

Nadamo se što brojnijoj podršci članova HČSP-a u ovoj plemenitoj inicijativi.

Što Bog da, i sreća junačka!