• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ORJUNAŠKI SPOMENIK NA SPLITSKOJ RIVIJavnu mržnju prema neistomišljenicima ljevičari zovu jezik ljubavi. Sebe nazivaju urbanima a protivnike ruralnima, lijeve predstavljaju pametnima a desne glupima. Sebi dopuštaju ono što drugima brane. Kada brane svoje svetinje, privilegije i ideologiju bijesno sikću na sve protivnike, vrijeđaju, lažu i etiketiraju. Zanimljivo kako oni «civilizirano» mrze: Hrvatsku, Tuđmana, Hercegovce, Zagreb, Crkvu, križ, Thompsomna, hrvatski grb, a tek slovo U u svim kombinacijama… i ponose se mržnjom. Međutim nikome ne dopuštaju da o ljevičarskim svetinjama progovori njihovim rječnikom npr. o: Jugoslaviji, Titu, Srbima, komunizmu, crvenoj zvijezdi, partizanima, antifašizmu, UDB- i, KOS- u, Mesiću, Smoji, globalizmu, homoseksualcima… Takvima odmah zalijepe etiketu ruralnih, nazadnih, desnih, ustaških, primitivnih, nepismenih, koji govore jezikom mržnje.

Stravična manipulacija se krije iza tzv. «jezika mržnje». Kada molimo Boga, volimo Hrvatsku, poštujemo obitelj, ukazujemo na kriminal, govorimo istinu, raskrinkavamo laž oni medijski teroristi kažu da je to jezik mržnje, a kada oni mrze, sikću, blate neistomišljenike, bezočno lažu, predstavljaju se vitezovima pravde, demokracije te promicateljima jezika ljubavi i tolerancije. Skupina medijskih pravovjernika sustavno sotonizira sve koji vole Hrvatsku, a glorificira njene mrzitelje.

Puno je primjera kojima je lako dokazati navedene tvrdnje. Na sjednici Gradskog vijeća Splita usprotivio sam se prijedlogu da orjunaš Smoje dobije spomenik u Splitu. Šovinistički sam izvrijeđan u Slobodnoj Dalmaciji od: L. Kovačića, D.Šarca, D. Pilića, Ć. Senjanjovića, M. Bibića, M. Kučića, P. Markovine, I. Ivaniševića…itd. Pravim jezikom mržnje i bez prava na odgovor, pljuvači su se okomili na mene i moje rodno mjesto. Oni splitski orjunaši i srbofili. Tužno razdoblje hrvatskog novinarstva koje pljuje neistomišljenike bez prava na odgovor se nastavlja. Kao u doba najcrnjeg komunizma, pokrenut je javni linč protiv narodnih neprijatelja uz sramotnu, zastrašujuću šutnju hrvatske većine.

Smojeljubci bi ukinuli izbore i vratili nas opet u mrak u kojemu je svijetlila samo njihova crvena zvijezda? «Slobodni Dalmatinci» su hrabri kada žrtvi zavežu ruke, usta i oči, pa se na žrtvi junači njihov streljački stroj sastavljen od, kukavica, probisvjeta i polupismenih novinarčića. Međutim Split nije više «Bajina bašta», niti će se ikada više riva zvati « Major Stojanova obala» pa ne mogu zabraniti stinu o njihovom svecu Smoji i o njima smojeljupcima, privilegiranim parazitima koji živite na vlastitoj mržnji i služenju svakoj vlasti. Orjunaši šovinistički vrijeđaju neistomišljenike zbog porijekla, a posebno došljake iz dalmatinske zagore, ali samo ako su Hrvati. Sele iz Splita, jer im je Dalmacija pokorena od Hrvata koje oni toliko preziru.

Uvjereni u bezgraničnu moć manipulianja, zaboravili su da nema više onog djela orjunaškog, srbofilskog Splita iz kojega su neki Hrvati išli u četnike, osim u glavama šačice spomenutih redikula prezastupljenih u S. Dalmaciji. Interesantno je kako tvrdnje o Smoji » jugoslovenu» i antihrvatu nitko, ničim i ne pokušava osporiti jer je to svima znana istina. Smoji upravo zato i podižu spomenik, kako bi demonstrirali svoju snagu i pogazili naš ponos. Upravo zato su orjunaši protiv spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i Domovinskom ratu u Splitu, na Rivi jer Tuđman simbolizira i predstavlja Hrvatsku, Domovinski rat, branitelje, vlaje, Hercegovce, neovisnost i slobodu što oni preziru, dok Smoje simbolizira autonomaštvo, orjunaštvo, komunizam i Jugoslaviju, te prevrtljivost, prilagodljivost i nemoral. Zato o Smojinu liku i djelu nitko od histeričnih pljuvača , ne želi ni govoriti, jer bi morali govorili o žderanju, lokanju, nemoralu, špijuniranju i zatvaranju taksista radi križa, pljuvanju po Hajduku radi skidanja » crvene zvizde», divljenju Miloševiću, komunizmu, Srbima, tzv. JNA, mržnji prema vlajima, Hrvatima, dinamovcima, Hercegovcima, crkvi, Zagrebu.

Spomenik orjunašu Smoji na rivi je provokacija i uvreda za hrvatski Split. Zašto su za taj spomenik a protiv spomenika Tuđmanu na rivi glasovali HDZ – ovci, neka oni sami odgovore, prije svega svojim članovima koje je Smoje nazivao «… crnim parazitima iz malih mista koje je lako poznati po glavama…». Spomenik rasizmu i orjunaštvu u Splitu uz javni linč neistomišljenika, moguć je zbog sramotne šutnje hrvatske većine. Do kada?

Hrvatski list, o1. studenoga 2007. godine Luka Podrug