• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ODRŽANE SVEČANE SJEDNICE GLAVNOG STANA I SREDIŠNJEG ODBORA HČSP-a TE JE PROSLAVLJENA 30. GODIŠNJICA OBNOVE HČSP-a 

Dana 16 .12. 2022. u Zagrebu već tradicionalno u vrijeme Adventa održane su svečane sjednice  XXVI. sjednica Glavnog stana i XVII. sjednica Središnjeg odbora HČSP-a. Ovom prigodom proslavljena je i 30. godišnjica obnove HČSP-a koja je službeno obnovljena 12. prosinca 1992. godine. Na samom početku odslušana je hrvatska himna, a minutom šutnje odana je počast svim vitezovima koji su svoje živote dali za Hrvatsku državu i njenu nezavisnost s posebnim naglaskom na NDH i Domovinski rat.

Na sjednici Glavnog stana  predsjednik stranke Davor Trbuha podnio je financijsko izvješće za 2022. godinu ( prihodi rashodi ) te je Glavnom stanu predložio financijski plan i program proračuna za 2023 godinu.
Članovi Glavnog stana jednoglasno su prihvatili financijsko izvješće proračuna za 2022. godinu kao i prijedlog financijskog plana i programa za 2023. godinu.

Predsjednik stranke podnio je i izvješće o aktivnostima i ustroju stranke za 2022. godinu te je izričito napomenuo da se u nadolazećoj 2023. godini mora više raditi, te očekuje jači angažman imenovanih povjerenika za općine, gradove i županije glede aktivnosti i ustroja podružnica HČSP-a za koje im je dano povjerenje.

Nadalje Glavni stan jednoglasno je donio odluku da će članarina za 2023. godinu iznositi 20€ ( eura ). Pošto nam je članarina jedini izvor servisiranja stranačkih obveza apeliramo na sve dužnosnike i članove da podmire istu.

Predsjednik stranke posebno se osvrnuo na gubitak Kune kao nacionalne valute i uvođenju eura sa 01. 01. 2023. godine. “Kao stranka prije svega striktno smo bili protiv ulaska Hrvatske u EU i to se dogodilo. Nismo sudjelovali niti na jednim izborima za Euro parlament jer ne vjerujemo niti priznajemo tu globalističku tvorevinu. Isto tako unatoč svim naporima HČSP-a kroz sve ove godine da se Kuna ne ukine i uvede euro to se na veliku žalost ipak dogodilo, kao i gubitak granica, te ulazak u Schengenski prostor zahvaljujući izboru Hrvatskog naroda koji je uzastopno birao one koji rade mimo Hrvatskih nacionalnih interesa kroz sve ove godine.”

Neposredno nakon sjednice Glavnog stana održana je i sjednica Središnjeg odbora HČSP-a koju je otvorio predsjednik Središnjeg odbora Damir Kraljević čiji su članovi po Ustavu stranke isto tako  jednoglasno usvojili sve točke dnevnog reda predložene od strane predsjednika stranke i Glavnog stana.

Pristigli su gotovo svi članovi Glavnog stana i Središnjeg odbora HČSP-a  iz svih krajeva domovine na čemu im se predsjednik stranke ovim putem još jednom zahvaljuje.

Na kraju ovih svečanih sjednica već po običaju u ovo vrijeme Adventa održan je tradicionalni Božićni domjenak, kao i proslava 30. godišnjice obnove HČSP-a za čiju prigodu je bila pripremljena i slavljenička torta.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP