• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ODRŽANA II. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG VIJEĆA HČSP-a SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJEDana 07. studenog 2019. godine u Hrvacama je održana II. sjednica Županijskog vijeća HČSP-a Splitsko-dalmatinske županije.
Na sjednici su nazočili gotovo svi članovi Županijskog vijeća uz četri opravdana izostanaka (Tučepi, Trogir, Muć i Zmijevaci) koji su ujedno predsjednici i povjerenici podružnica sa područja SDŽ pa je postignut i kvorum za održavanje iste.
Sjednicu su predvodili predsjednik Županijskog vijeća Splitsko-dalmatinske županije Damir Banić (Split) te dopredsjednici Ivan Lučić (Soliovac-Dolac Donji) i Stipe Radan (Hrvace).

Na sjednici se je jednogladno usvojeno pet točaka dnevnog reda:

1.) Daljnje jačanje i strategija HČSP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji
2.) Problematika, zbrinjavanje i sanacija odpada na području Splitsko-dalmatinske županije
3.) Financijska i politička neovisnost Hrvatske
4.) Neovisnost Oružanih snaga Republike Hrvatske
5.) Daljna borba za Hrvatsku neovisnost i izlazak iz EU

Po svih pet točkaka dnevnog reda vođena je vrlo žustra i konstuktivna sjednica po svim pitanjima i prioritetima što se bude predložilo i na usvajanje Središnjem odboru HČSP-a na sjednici koja se bude održala u Zagrebu 14. prosinca 2019. kao glavni i strateški prioriteti daljnjeg političkog djelovanja HČSP-a na području Splitsko-dalmatinske županije, ali i državne razine općenito.

Moramo istaknuti i izlaganja aktivnih članova Župnijskog vijeća Ante Franića (Omiš), Zdravka Gudelja (Podbablje) i Milana Vujčića (Imotski).
U izlaganjima je sudjelovao i član Glavnog stana te povjerenik za Šibensko-kninsku županiju Slobodan Brković.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP