• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Održan Izborni zbor Mladeži HČSP-a Velike GoriceDana 6. veljače 2013. u prostorijama HČSP-a Velike Gorice održan je Izborni zbor Mladeži HČSP-a za Veliku Goricu. Za predsjednika velikogoričke Mladeži HČSP-a izabran je Miroslav Hrvatin, za dopredsjednika Saša Tomić, a za tajnika Igor Ivičić. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Josip Zorić, Josip Tomić, Franjo Jergovski, Željko Kudlek, Jure Mišetić i Danijel Čunčić. Na Zboru je biran Nadzorni odbor velikogoričke Mladeži, a u njega su izabrani Slavko Sivčev, Nikola Kobaš i Slavko Drageljević.

Zbor je otvorio predsjednik velikogoričkog HČSP-a prof. Jozo Radoš koji se zahvalio Mladeži na aktivnosti i upoznao ih s osnovnim smjernicama rada velikogoričke podružnice. Nazočnima se obratio i predsjednik stranke Josip Miljak koji je Mladež upoznao s kratkom poviješću HČSP-a i njenom ideologijom. Vođenje radnog dijela Zbora preuzeo je predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko koji je ujedno i pozdravio nazočne, te ih upoznao s načinom rada Mladeži. Čirko je naglasio da Mladež u HČSP-u nije sporedni faktor rezerviran samo za lijepljenje plakata, već da je ona direktno uključena u vođenje politike stranke, što svjedoče mnoge podružnice diljem Hrvatske na čijem čelu se nalaze upravo pripadnici Mladeži. Također, Čirko je poručio velikogoričkoj Mladeži da se što aktivnije uključi u pripreme za nadolazeće lokalne izbore, jer su oni velika prilika da se u hrvatsku politiku uvedu nove generacije mlade pravaške inteligencije iz redova Mladeži HČSP-a, koje će staru, monotonu i foteljašku politiku zamijeniti novim, modernim pravaškim političkim aktivizmom.

Na kraju Zbora nazočnima se obratio i novoizabrani predsjednik velikogoričke Mladeži HČSP-a Miroslav Hrvatin. On se zahvalio članovima Mladeži na ukazanom povjerenju, te je iznio kratke crte programa Mladeži HČSP-a Velika Gorice. Hrvatin je naglasio da će se velikogorička Mladež HČSP-a zalagati za smanjenje nezaposlenosti, bolji i transparentniji rad gradske uprave, otvaranju novih vrtića, uklanjanje komunističkih simbola u Velikoj Gorici, olakšavanje kupovine prve nekretnine mladim ljudima u Velikoj Gorici itd. Hrvatin je konstatirao da je Mladež HČSP-a u Velikoj Gorici u velikom usponu, da ima stalan priljev članstva, te da se za nadolazeće lokalne izbore očekuje vrlo dobar rezultat, što znači ulazak u gradsko vijeće, te sve gradske četvrti i mjesne odbore.