• Twitter
  • Facebook
  • Feed

O članku Ivana Miklenića u Glasu KoncilaBirači i mediji

Vrlopoštovani g. Miklenić, gotovo u potpunosti potpisujem Vaš članak od 16. prosinca pod naslovom „Birači i mediji“. O tomu sam pisao prije pet godina u svojoj knjizi „Imamo mišljenje“, a od onda je situcija po tomu pitanju sada još gora.

Međutim u Vašemu članku dvije rečenice su mi zapele za oko kao nepripadajuće cjelini članka sa neutralizirajućim djelovanjem cijeloga teksta.

Prva je: „ Treba li podsjećati javnost zašto se u našim medijima vrlo često Glasu Koncila sustavno nameće ekstremizam, politička pristranost, desničarenje, premda za to u stvarnim sadržajima tekstova u listu nema nikakvih primjera ni argumenata“?

Šire objašnjenje moje primjedbe bi iziskivalo previše teksta pa ću obrazložiti samo kratko. Naime, potpuno je nebitno dali su tekstovi u GK obojeni lijevo ili desno, važno je da su oni na tragu narodne volje i želje i samim time su u protimbi sa anarho- libelaralnom i ljevičarskom protunarodnom idejom. Kada bi Vas ovakvi mediji hvalili, onda Vaši tekstovi nebi bili vrijedni čitanja. Druga značajnija primjedba na ovu rečenicu odnosi se na slijedeće.

Pravdanje i zaziranje od desnoga ide na mlin neprijatelja Hrvatske. Sada stvari stoje tako da je desnica za Hrvatsku a ljevica za „hrvatsku“.

Osim toga na taj način delegitimirate sasvim legitimnu političku opciju ili je možda prava desnica u Hrvatskoj zabranjena. U Švicarskoj su upravo pobijedili. I još nešto HDZ je lijeviji od lijevih, od njih možemo očekivati samo dekorativno hrvatstvo.

Druga rečenica je zadnja u tekstu i ona je utopijska. „Hrvatsko društvo bez stvarno i ideološki i politički i ekonomski slobodnih medija, osobito slobodne i nepristrane javne televizije, neće moći postati ni demokratsko, ni slobodno, ni prosperitetno“.

Ovo je pokušano u socijalizmu, međutim onda je zavladala sila ideologije i jednoumlje. Ovako nešto po prirodi svari i po ljudskoj prirodi, ipak vladaju ljudi, ne može postojati. Demokracija nije utopija, demokracija je vladavina sile, jačih nad slabijima, slabijima se ostavlja privid slobode da budu zadovoljni u ropstvu koje im je demokracija nametnula. U demokraciji vlada sila kapitala, sila medija, sila lažnih vrijednosti, vlada lažna sloboda pojedinca a taj pojedinac je u stvarnosti pretvoren u roba modernizma. Od njega je stvoren idealan potrošač. Daljnju raščlambu demokracije po razinama možemo sažeti u jednu rečenicu. Svijetom vladaju zemlje članice G-7 plus jedna G-8 . To su Amerika, Engleska, Kanada, Francuska, Japan, Njemačka i Italija osma je Rusija. G-7 su utemeljile MMF i Svjetsku Banku.

Sve ostale „demokratske“ zemlje možemo posložiti po ljestvici na dolje a Hrvatska je na dnu te ljestvice.KOLONIJA!

Ovako će nam biti sve dok se opet ne stvori neka kritična masa da promijeni stvari. Narod je pokazao da je duhovno u stanju to napraviti. 1941. 1991. a i prije toga. Hrvatski problem je u nemogućnosti zadržanja narodnih postignuća. Razlog za to su izdajničke političke garniture koje u odsudnim trenutcima čekaju u zapećku a kada se sve smiri zauzmu sve važne položaje u državi. Ne želim vjerovati da Crkva podržava takve.

Hrvatski list, 27. prosinca 2007. Josip Miljak, predsjednik HČSP-a