• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Možemo mirno spavati, HDZ još jednom „uspješno“ obranio dostojanstvo i interese RH!„Bruxelles 2. listopada 2007. na zajedničkomu sastanku parlamentarne skupine EU i RH prihvatio deklaraciju u kojoj se iskazuje razumijevanje za reakcije RH na presudu Haaškog suda Vukovarskoj trojci za zločin na Ovčari.
U deklaraciji se pozdravlja nastavak pune suradnje RH sa Haaškim sudom. Razumijevanje se iskazuje imajući na umu temeljna načela rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojom je uspostavljen ICTY.
Dodaje se da se od Haaškoga suda očekuje pravedna kazna svima kojima se dokaže krivnja.
Supredsjedatelj odbora Gordan Jandroković izrazio je veliko zadovoljstvo usvojenom deklaracijom“.
Ovaj „nevjerojatan uspjeh“ Sanaderove politike je još jedno dodavanje soli na rane koje kruta i hladnokrvna EU politika zadaje Republici Hrvatskoj, a sve zahvaljujuću politici bez politike koju HDZ predstavlja. Jučer je Sanader doslovce grmio sa svih govornica da će preispitati suradnju sa sudom u Haagu, a danas donosi deklaraciju kojom pozdravlja puni nastavak suradnje sa tim isti sudom. Bio je „dosljedan“ sve do prvoga susreta sa činovništvom EU-a. Ovo je čak i od njega previše.

Pred domaćom javnošću on goropadno „zastupa“ nacionalne interese, ali prvom prigodom pred trećerazrednim činovničićima iz EU stubokom mijenja i retoriku i politiku. Čm prijeđu granicu RH, HDZ-ovci „zaborave“ svaki nacionalni interes, valjda se potajno nadajući da mi to u domovini nekako to nećemo doznati.
Vrhunac postignuća te bijedne politike je ishođenje razumijevanja za reakcije u RH na sramotnu presudu Haaškoga suda.
Možda je od toga samo bijednije veliko zadovoljstvo koje HDZ, preko Gordana Jandrokovića izražava tim „velikim postignućem“, da EU suosjeća s nama.

U Zagrebu, 2. listopada 2007. J. Miljak