• Twitter
  • Facebook
  • Feed

MOJ ODGOVOR ORJUNAŠIMAGlasovao sam na sjednici Gradskog vijeća grada Splita protiv prijedloga da Miljenko Smoje dobije spomenik u Splitu. Obrazložio sam i razloge zašto sam protiv. Tim povodom izvrijeđan sam na stranicama vaših novina od: L. Kovačića, D.Šarca, D. Pilića, Ć.Senjanjovića, M. Bibića, P. Markovine…itd.
Pozivom na Zakon tražim objavljivanje ovog odgovora na neke od tih napada.

Zašto mi branite odgovoriti na sve uvrede i laži koje vaš list sustavno plasira već danima o meni u raznim rubrikama, te umjesto moga odgovora od 17. listopada nastavljate javni linč? Obavještavam vas da sam još živ , da sam još gradski vijećnik Grada Splita izabran voljom naroda, bez vašeg dopuštenja, te da ne mislim savinuti glavu pred vašim dželatima. Naivno sam vjerovao kako imam pravo na drukčije mišljenje, nadao sam se i pravu na javnu polemiku. Hrvatski se zakon očito ne odnosi na vas. Vi imate pravo pljuvati, vrijeđati, mrziti, progoniti, suditi i protjerivati neistomišljenike koji nemaju pravo glasa. Stoga predlažem, ukoliko ne želite objaviti moje odgovore, da osmrtnicom obavijestite narode i narodnosti kako je Luka Podrug ušutkan, mrtav iako živ kao i mnogi drugi vaši neistomišljenici, koji nemaju pristup u vaše slobodne i demokratske novine.

Tužno razdoblje hrvatskog novinarstva koje pljuje neistomišljenike bez prava na odgovor se nastavlja.

Slobodna Dalmacija je pokrenula javni linč protiv mene nevjernika, zbog moje sumnje u svetost i neokaljanost lika i djela Miljenka Smoje. Kao u doba njacrnjeg komunizma, uključeni su svi «društveno politički radnici» u obračun sa narodnim neprijateljem. Nitko više ne raspravlja o Smoji, on ustoličeni svetac je ionako samo povod, a meta su neistomišljenici ili još bolje jedan neistomišljenik, nad kojim je otvoren lov, po kojemu se može pucati svim oružjem. Umjesto o Smoji i razlozima za i protiv spomenika, lažima, uvredama, rasističkom mržnjom, sikću tako novinari, kolumnisti, suradnici, birani sugovornici, «slučajni» čitatelji Slobodne Dalmacije i «vasceli narod», po meni jer sam bio protiv spomenika Miljenku Smoji. Zanimljivo, gradski vijećnik se ne smije očitovati o spomeniku koji podiže gradsko vijeće. A da vi smojeljubci ukinete izbore i vratite nas opet u mrak u kojemu je svijetlila samo vaša crvena zvijezda? Meni je u vašem listu već dugo zabranjen pristup, a o meni se smije pisati samo negativno, iako na izborima redovito dobivam neusporedivo više od vaših medijskih zvijezda. Ne znam zašto se toliko bojite moga mišljenja, kada ste tako moćni i brojni a ja sam? Možda zato što znadete da ste odnarođena manjina koja manipulira i laže.

«Slobodni Dalmatinci» hrabri ste kada žrtvi zavežete ruke, usta i oči, pa se na žrtvi junači vaš streljački stroj sastavljen od, kukavica, probisvjeta, polupismenih novinarčića.

Na vaše zaprepaštenje, skinuo sam povez sa očiju i usta, rastrgao okove sa ruku i spreman sam na neravnopravni boj sa vama, siguran u konačnu pobjedu, jer Split nije više «Bajina bašta», niti će se ikada više riva zvati « Major Stojanova obala». Što više lažete o meni to ću ja ustrajnije govoriti istinu o vama. Istinu o vašem svecu Smoji i o vama smojeljupcima, privilegiranim parazitima koji živite na vlastitoj mržnji i služenju svakoj vlasti.

Dopuštate sebi šovinističko vrijeđanje neistomišljenika zbog porijekla, smeta vam moje rodno mjesto Dicmo, a da navedete svoja rodna mjesta, smojeljupci. Neki su i iselili iz Splita, kažu radi mene jer im je Dalmacija pokorena od Hrvata koje oni toliko preziru, baš šteta što takvih nije otišlo više. Bilo bi zanimljivo pogledati porijeklo mojih pljuvača i vidjeti koliko je među njima «fetivih Splićana» a koliko privilegiranih pripadnika bratskih naroda i narodnosti koji meni drsko drže lekciju o ljubavi prema Splitu. Očito su promašili državu u kojoj žive. Ja volim hrvatski Split, ali ne i njihov crveni, orjunaški, srbofilski dio, koji je dao Hrvate četnike. Toga Splita više nema osim u glavam šačice redikula prezastupljenih u nekim medijima. Interesantno je kako moje tvrdnje o Smoji » jugoslovenu» i antihrvatu nitko i ničim ne pokušava osporiti jer je to svima nama znana istina. Tome i takvom Smoji upravo zato i podižu spomenik, kako bi demonstrirali svoju snagu i pogazili naš ponos. Upravo zato su orjunaši protiv spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na Rivi jer Tuđman simbolizira i predstavlja Hrvatsku, Domovinski rat, branitelje, vlaje, Hercegovce, neovisnost i slobodu što oni preziru, a Smoje simbolizira autonomaštvo, ORJUN-u, komunizam i Jugoslaviju, te prevrtljivost, prilagodljivost i nemoral.

Zašto u Splitu nema spomenika Domovinskom ratu usprkos više stotina poginulih, zašto nema spomenika žrtvama komunističkog terora, zašto nije vraćen križ na Marjan, a zašto je otpor prema spomeniku Tuđmanu, jer Splitom i dalje, bez obzira na izbore, upravljaju «crveni kmeri» koji vole Tita, partiju i komunizam, slave Smoju i mrze vlaje, Hrvate, Hercegovce, Zagreb…

Zato o Smojinu liku i djelu nitko od histeričnih pljuvača po meni, ne želi ni govoriti, jer bi morali govorili o žderanju, lokanju, nemoralu, špijuniranju i zatvaranju taksista radi križa, pljuvanju po Hajduku radi skidanja » crvene zvizde», divljenju Miloševiću, komunizmu, Srbima, tzv. JNA, mržnji prema vlajima, Hrvatima, dinamovcima, Hercegovcima, crkvi, Zagrebu…

U ovoj potpuno neravnopravnoj borbi u kojoj svaka orjunaška i srpska šuša ima pravo preko Slobodne pljuvati vijećnika koji brani hrvatske nacionalne interese, ne mislim i neću posustati.

Na žalost streljačkog stroja, šačice bijesnih orjunaša, kao predstavnik prije svega prevarenih i poniženih branitelja iz Domovinskog rata, a i ogromnog dijela ušutkanih splitskih Hrvata, neću šutjeti niti seliti iz Splita, već ću se boriti svim demokratskim sredstvima protiv orjunaških laži i njihovih svetinja. Prije ili kasnije zakonom o lustraciji svi će oni biti pometeni sa javnih funkcija, a njihovi simboli Tito, Smoje, crvena zvijezda biti će uklonjeni sa javnih površina, a na njihova mjesta postavljeni simboli i osobe zaslužne za Hrvatsku Državu.

Ostajem čvrsto kod stava da je spomenik Smoji na nekadašnjoj «Major Stevanovoj obali» provokacija i uvreda za hrvatski Split, a zašto su za taj spomenik i protiv spomenika Tuđmanu na rivi glasovali «vladajući HDZ – ovci», neka oni sami odgovore, prije svega svojim biračima, koje je Smoje otvoreno i javno prezirao.

U Splitu, 21. listopada 2007. godine

Luka Podrug

P.S.

Očekujem kako će umjesto objavljivanja ovoga pisma Slobodna Dalmacija nastaviti javni linč protiv mene, prepun mržnje, šovinizma i vrijeđanja, pa ovo pišem tek kao svjedočanstvo ružnog vremena, u kojemu su Hrvati bili ušutkani od šačice antihrvatskih medijskih terorista.