• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Mladež HČSP-a prosvjedovala protiv Bajaginog koncerta u KarlovcuKarlovac, 27. prosinca 2011.

Poziv na bojkot Bajaginog koncerta u Karlovcu, kojeg je karlovački HČSP uputio prošli tjedan, je urodio plodom. Naime, od najavljivanih 6000, na koncertu se pojavilo svega tisuću ljudi, uglavnom obožavatelja Jelene Rozge koja zajedno s Bajagom održava turneju. Vrijedi napomenuti da su organizatori na dan koncerta doslovno dijelili karte šakom i kapom zbog slabe zainteresiranosti.

Unatoč uspjehu, karlovačka podružnica HČSP-a je održala prosvjed ispred Školske sportske dvorane Mladost gdje se održao koncert. 30-ak mladih pripadnika HČSP-a branilo je čast i dostojanstvo hrvatske Domovine i grada Karlovca, prosvjedujući protiv nastupa Momčila Bajagića Bajage. Posjetimo se, Bajaga je srpski pjevač koji je 90-godina svojim nastupima u tzv. “SAO Krajini” dizao moral srpskim vojnicima koji su ratovali protiv Hrvatske.

Nas ne iznenađuje to što Bajaga želi pjevati u Hrvatskoj. Njega zanima jedino novac kojeg će odnijeti doma u Srbiju. Stoga se niti ne mogu ozbiljno shvatiti njegove poruke “ljubavi i mira”, jer one potječu iz čiste želje na zaradom, što je i logično. No iznenađuju nas organizatori koji su doveli Bajagu u Hrvatsku, a to je Karlovačka pivovara. Oni kao da su prespavali Domovinski rat, a posebno borbu za obranu Karlovca. Kao da nisu upoznati s činjenicom da su upravo oni ljudi, kojima je Bajaga dizao moral 90-ih godina, svakodnevno pucali po hrvatskim kućama i civilima i to na samom pragu Karlovca gdje se nalazila granica tzv. “SAO Krajine”. Karlovačka pivovara, kao najveći brend grada Karlovca, je dovođenjem Bajage okaljala sve karlovačke branitelje koji su nadljudskim naporima obranili grad. Prema našim informacijama s terena, Karlovačka pivovara je ovom turnejom trajno izgubila mnoge mušterije.