• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Mladež HČSP-a pozvala Hrvate BiH da izađu na izboreZagreb 6. listopada 2012.

Povodom sutrašnjih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini zagrebačka Mladež HČSP-a poslala je poziv Hrvatima BiH da izađu na izbore. Mladež je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu razvila transparent s natpisom “Hrvati BiH izađite na izbore, NEDAJMO HERCEG-BOSNU!”. Mladež je izdala i priopćenje upućeno svim Hrvatima BiH:


Poziv Hrvatima BiH

Bosna i Hercegovina Hrvatima je trenutno najvažniji prioritet djelovanja u nacionalnom, geopolitičkom i gospodarskom smislu, ali i ono što je najvažnije – u smislu odgovornosti prema našoj povijesti i našim precima. Hrvatska država uostalom je i osnovana području današnje BiH.

Možda ovo zvuči kao demagogija, no gubitak Bosne i Hercegovine za Hrvate bi značilo gubitak utrobe Domovine koje bi odvelo čitavi narod u propast i nestanak. Upravo zbog te odgovornosti, naša obveza i dužnost je boriti se za svaki pedalj ove zemlje. Ta borba prije 20 godina značila je uzeti pušku u ruke i stati na branik Domovine. Danas se ta borba vodi na tri razine: na političkoj, gospodarskoj i demografskoj razini.

Borba za svaki pedalj BiH u političkom smislu znače upravo lokalni izbori. Bitna je svaka županija, svaki grad, svaka općina. Svaki naš propust druga dva naroda znati će iskoristiti. U to budite sigurni.

Borbu u političkom smislu možemo izgubiti na dva načina. Prvi je da Hrvati daju glas onima kojima je Hrvatska paravan za zaradu, a drugi način je taj da Hrvati ne izađu na izbore.

Stoga, Mladež HČSP-a Hrvate BiH poziva da obavezno izađu na izbore. Previše je hrvatske krvi proliveno za Bosnu i Hercegovinu da bi ju se tako lako pustilo iz ruke.

Bog i Hrvati!

U Zagrebu, 6. listopada 2012.

Frano Čirko, predsjednik Mladeži HČSP-a

(KLIK na sliku za PREGLED)