• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Mladež HČSP-a PGŽ zajedno sa srodnim organizacijama održala prosvjed protiv EU u RijeciIvan Topić, predsjednik Mladeži HČSP-a Primorsko-goranske županije

Rijeka, 23. prosinca 2011.

Mladež HČSP-a PGŽ, u suradnji s ostalim pravaškim i domoljubnim organizacijama grada Rijeke, održala je prosvjed protiv EU i odaslala blagdansku čestitku zatočenim hrvatskim braniteljima.

Skupu su se obratili Igor Kardum (A-HSP), Boško Vidas (HSP), Zvonko Čapko (Udruga Volim Hrvastku-NE U EU), te Ivan Topić predsjednik mladeži HČSP-a PGŽ. Topić je pozdravio 50-ak nazočnih prosvjednika kažavši neka ih ne obeshrabri malobrojnost okupljenih jer u ovoj državi ima jako puno ljudi koji misle kao i mi, ali trpe nepravdu i nose svoj križ. Naša je zadaća da ih dignemo na noge.

Topić se osvrnuo i na referendum o EU kazavši između ostaloga da propagandna mašinerija, kojom nas s malih ekrana vladajući bombardiraju ovih dana, najbolje dokazuje njihov strah od neuspjeha referenduma. Jer isplativost ulaska u propali politički projekt više ne propituje samo šačica zatucanih nacionalista ,kako su se to trudili godinama prikazati, već je cjelokupno hrvatsko građanstvo užasnuto podaničkim statusom hrvatske naspram spomenute tvorevine kojoj bi trebala pristupiti.

Upozorio je Topić i na opasnost multietničkog društva kao temelja EU, kazavši da se o tom najvećem grijehu europskih naroda 21.st., tom nasilnom pokušaju mješanja različitih kultura, rasa i nacija koji vodi ka uništenju njihove različitosti i tradicionalnih vrijednosti, danas rijetko tko usuđuje govoriti u javnim raspravama strahujući od javnog linča.

“Mi nismo rasisti ali nismo niti daltonisti, te vidimo od kud dolaze problemi. Svjedoci smo sve učestalijih uličnih ratova po europskim gradovima, tj. multietničkim središtima. Mi ne želimo da predgrađa naših gradova gore poput Pariza i Londona. Mi ne želimo jeftinu radnu snagu koja će rušiti vrijednost rada hrvatskog radnika.

Europa se pokušava riješiti tog problema koji im je na ulice donio kriminal, drogu i prostituciju. Hrvatska je mala, slabo naseljena zemlja i sasvim sigurno će u njoj vidjeti potencijalno tlo za odlaganje svoga tereta” – rekao je Topić.

Na kraju skupa povorka se preko Riječkog Korza uputila do mosta Hrvatskih branitelja gdje je održana molitva i zapaljene svijeće za sve koji su položili svoje živote na oltar domovine.