• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Miljak: Imamo hrabrosti Bruxellesu i Haagu reći neZAGREB – Hrvatska čista stranka prava (HČSP) kao državotvorna i jedina prava desna stranka u Hrvatskoj smatra da se naša država nalazi u ozbiljnoj gospodarskoj i socijalnoj krizi – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HČSP-a Josip Miljak, kojoj su prisustvovali i Mate Bekavac te Branko Jukić iz HČSP-a.

Dodao je da Hrvatska danas nema monetarni suverenitet, sve banke su prodane, svi relevantni gospodarski subjekti su u rukama stranaca, stvaratelji države, branitelji i generali su u zatvorima ili se ubijaju, vanjski dug je dosegnuo 90 posto BDP-a.

– Predsjednik države krši Ustav, svjedoči u Haagu protiv Hrvatske, nezakonito dijeli službene i povjerljive dokumente – naglasio je Miljak, te dodao da se zalažu za donošenje zakona o lustraciji i dekomunizaciji Hrvatske.

– Odmah želimo prekinuti suradnju sa sudom u Haagu, jer Hrvatska nije nastala na „zločinačkom pothvatu“ nego u junačkoj pobijedi naše vojske – istaknuo je Miljak.

U HČSP se protive ulasku Hrvatske u EU i NATO jer smatraju da se država mora najprije iznutra izgraditi i učvrstiti. Zatim, zalažu se za život od začeća do smrti, za zabranu pobačaja i eutanazije, majkama s četvero i više djece dali bi mirovinu, a djeci besplatno školovanje.

– Na moru treba odmah proglasiti gospodarski pojas, a ne ZERP – rekao je Miljak, te dodao da oni imaju hrabrosti Bruxellesu i Haagu reći ne, ali imamo i mudrost za pregovaranje sa svima kao ravnopravni partner.

HČSP je pozvala birače da glasaju za njih u I., II., III., V., VI., VII., IX., X. i XI. izbornoj jedinici.

Josip Miljak