• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Milanović prekraja povijest. Bleiburg i Tezno su žalosna stratišta partizanskih zločinamilanovic-otvoreno-pismo
Pred današnju sjednicu Predsjedništva Hrvatskog sabora, na kojoj je prijedlog o vraćanju pokroviteljstva nad koomemoracijom u Bleiburgu prihvaćen sa 4 glasa za i 2 protiv, izjava predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića izazvala je reakciju Podružnice HČSP iz Kölna koja se oglasila priopćenjem za javnost.

– Svojom izjavom teško ste uvrijedili obitelji svih žrtava Bleiburga, a neistinama i pokušajem iskrivljavanja povijesti o Bleiburgu, ponovno ste stavili sol na ranu svim onim obiteljima čiji članovi su bili nevine žrtave partizenskog genocida koji je započeo na Bleiburgu i nastavljen na Križnom putu hrvatskog naroda, kaže se u priopćenju Bože Jakeljića, povjerenika HČSP i, kako stoji u priopćenju, hrvatskog političkog stardalnika od jugoslavenskog komunističkog režima.

-Nakon što je vaša saborska većina sramotno ukinula pokroviteljstvo nad Bleiburgom i Križnim putem, očekivali smo bar da šutite i pokajete se za nepravdu koju ste napravili. Ali vi ste otišli još dalje pa nastavljate sa komunističkim lažima o Bleiburgu, stavljajući ga nasuprot Teznu. A Bleiburg, Tezno, Jazovka, …. i brojna druga stratišta su za sve Hrvate isto – tužno podsjećanje na partizanske zločine komunizma, koji je na žalost danas još jedino preživljava u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju koje završava „porukom Milanoviću i njegovim istomišljenicima“.

– Ostavite se već jednom laži i podmetanja o tom periodu hrvatske povijesti, o kojem svoj sud trebaju donijeti povijesničari a ne političari komunističkog i partizanskog pedigrea“, kaže se u priopćenu kojeg u ime Podružnice HČSP Köln potpisuje povjerenik za Njemačku Bože Jakeljić. .

Radi boljeg razumjevanja priopćenja iz Kölna, evo i izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića:

-Sam Bleiburg je komemoracija, žalovanje za propašću NDH. Mi za to nećemo glasati. Tezno je nešto drugo. Na Teznom sam bio nekoliko puta odati počast žrtvama, ljudima koji su ubijeni bez suđenja. Nisu trebali biti ubijeni ni sa suđenjem, ali su ubijeni i bačeni u rovove. Ali to je Tezno. Onaj tko žali za ljudima, ide u Tezno i na neka druga mjesta, a onaj kome je žao Maksa Luburića i Ante Pavelića ide u Bleiburg. To je tako jasno. To je skupina kriminalaca koja je na kamionima došla 1941. godine i povijesno izblamirala hrvatski narod, to nisu moji ljudi, kazao je Zoran Milanović.

Fenix /IM Redakcija 4. veljače 2016.