• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Manipulacije i laži opasne su igračkeJobbik-ov prosvjed protiv presude hrvatskim generalima (2011.)

Imali smo priliku osvjedočiti se prethodnih dana na kojoj se razini nalazi profesionalnost hrvatskih medija. Na kakve su to niske grane pali hrvatski novinari kada se bez ikakvih provjera usuđuju prenositi tvrdnje ilegalne skupine radikalnih komunista koji sebe nazivaju „crvena akcija“ i po njihovu naputku legalnim europskim strankama, od kojih su neke i parlamentarne, lijepiti etikete fašizma.

Dužnost nam je demantirati neistine koje stižu na naš račun. Prebacuju nam ta sluganska pera, ali i neki naši istomišljenici koji su nažalost nasjeli na njihovu propagandu, da surađujemo sa strankom koja ima pretenzije prema hrvatskom tlu – mađarskim Jobbikom. Tvrdnja da se danas u 2012. godini strašni mađarski fašisti spremaju osvojiti riječku luku sama je po sebi suluda. No ipak, pojasnimo neupućenima.

Mađarska parlamentarna stranka Jobbik demokršćanska je opcija u mađarskom parlamentu. Njihov zahtjev za revizijom Trianonskih sporazuma spominje se u kontekstu zaštite mađarske nacionalne manjine u Srbiji, Slovačkoj, Rumunjskoj i Ukrajini a nikako na štetu Hrvatske kako je to navedeno u hrvatskim medijima. Već pri prvom susretu između HČSP-a i Jobbika dotakli smo se tog pitanja. Da su naši suradnici pokazali bilo kakve pretenzije prema hrvatskom tlu, svaki kontakt s njima s naše strane bio bi prekinut. Naši prijatelji iz Mađarske, kao i mi, ponosni su na svoju prošlost. U određenim vremenima interesi dvaju naroda ponekad su bili suprotstavljeni. I jedni i drugi svjesni smo da danas u 21. stoljeću događaji iz prošlosti ne smiju biti prepreka za našu suradnju i zajedničku borbu protiv destruktivnog globalizma.

Sve navedeno jako dobro znaju i piskarala iz Indexa, Jutarnjeg i sličnog medijskog gnoja. Jer da je njima doista stalo do teritorijalne cjelovitosti današnje okrnjene Domovine, ne bi se oni bavili HČSP-om, strankom koja trenutno nema utjecaja na hrvatsku vanjsku politiku, već bi primijetili opasno lizanje naših vlastodržaca s velikosrpskim ideolozima iz susjedne zemlje.

Čudi nas da ti „čuvari“ hrvatske teritorijalne cjelovitosti nisu zamjerili predsjedniku Josipoviću susret sa srpskim predsjednikom Tadićem koji otvoreno promiče velikosrpske ideje tvrdeći da je Ruđer Bošković Srbin Katolik. Nisu se oglasili ni kad je taj isti Josipović u Banjoj Luci prezentirao svoje umijeće sviranja klavira Miloradu Dodiku, vladaru genocidne tvorevine nastale na hrvatskom tlu. Ne smeta našim novinarima niti što nam četnici sjede u vladi i saboru,niti što hrvatska vlada diže spomenike četničkim ustancima, ali eto zato su se osjetili prozvanima držati prodike iz domoljublja nama pravašima.

Stoga im poručujemo: Gospodo, ne zabrinjavajte se! Padne li bilo kojoj sili na pamet krenuti u osvajački pohod prema riječkoj luci, mi ćemo im prvi stati na put. A manipulacije i laži kojima se prečesto služite opasne su igračke, mogle bi vam se obiti o glavu.

Ivan Topić
, HČSP Delnice