• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Luka Podrug predstavio program koalicije POMAK: Obitelj i lustracija temelj budućnostiPomak-Podrug-MA-1
Ova koalicija sadržava temelj opstojnosti; obitelj, branitelje i dvije stožerne pravaške stranke zajedno. Osnovne teze programa naše koalicije su: prije svega obitelj, mirovine za majke s 4 i više djece – rekao je Podrug

Čelni ljudi stranaka koalicije Pomak,u kojoj su zajedno HSP, HČSP, Akcija za bolju Hrvatsku i Obiteljska stranka, predvođeni nositeljem liste za X. izbornu jedinicu Lukom Podrugom u Makarskoj su predstavili program. Okosnica njihova programa su obitelj i lustracija.

Na izbornoj listi broj 3 čiji je nositelj Luka Podrug kandidati su; Ranko Topić, Davor Ljubičić, Marin Perković, Ivica Cumeljan, Ana Perčić, Ivica Radošević, Ivica Jularić, Anđelka Orlić, Vicko Krajančić, Ivica Ursić, Vlado Dajak, Julija Katić i Gordana Božiković.

Novinarima su program predstavili Luka Podrug, nositelj liste, Davor Ljubičić iz Obiteljske stranke. U ime domaćina skup, održan u salonu hotela Biokovo, u Makarskoj je pozdravio Josip Bepo Lozo. Istaknuli su osnovne teze programa koalicije POMAK i apelirali na medije da budu korektni, kako bi se i njihov glas čuo. Ocijenili su kako bi izbori trebali biti ravnopravni za sve, što nažalost kažu nije tako.

– Mi ne tražimo od vas nikakav privilegij, nažalost na državnoj razini tretman u medijima su potpuno neravnopravni. Izbori bi trebali biti trka na sto metara s istom startnom pozicijom. Ali neki startaju s 50 m, neki s 20, neki s 80m, a mi od nule i nama se već na startu zavežu i ruke i noge, a često i usta. To svakako treba mijenjati i zato očekujem od birača da podrže listu broj 3. koju imam čast nositi, da nam daju potporu da zajedno pomaknemo Hrvatsku prema sebi i interesima hrvatskog naroda.

Ova koalicija sadržava temelj opstojnosti; obitelj, branitelje i dvije stožerne pravaške stranke zajedno. Osnovne teze programa naše koalicije su: prije svega obitelj, mirovine za majke s 4 i više djece. Bez zdrave obitelji nema budućnosti ni Hrvatska država. Nulta točka svih hrvatskih promjena je lustracija na svim poljima i politička, gospodarska i medijska – naglasio je Luka Podrug.

Naveo je kako je gospodarski suverenitet osnov svega te kako ga Hrvatska nema i ne upravlja svojim zlatnim vrijednostima.

– Nedostaje nam povezanost domovinske i iseljene Hrvatske i na kraju hrvatska tradicija. Domaću proizvodnju hoćemo potaknuti i očuvati tradiciju koju sve više potiru strani tgovački lanci. Hrvatskoj trebaju korjenite promjene. Bit ćemo vaš glas u Hrvatskom saboru, a ne sluge stranog kapitala i centara moći već vaš glas koji će zaštiti sve temeljne vrijednosti Domovinskog rata, obitelj, tradiciju i gospodarstvo i koji će se prije svega založiti za lustraciju kao preduvjet svih korjenitih promjena – podcrtao je Podrug.

Na novinarsko pritanje kakav rezultat očekuju na ovim izborima, Podrug je odgovorio:

– Da imamo ravnopravan tretman sučeljavanja sa drugim kandidatima na državnim javnim medijima očekivao bih rezultat bolji od mnogih koji su svaki dan na naslovnicama. Obzir da imamo neravnopravnu kampanju, nema nas čak ni u anketama i glavnim medijima, onda zbog zrelosti hrvatskih birača očekujemo da će nagraditi ovo zajedništvo; pravaško, braniteljsko i obiteljsko i očekujemo siguran prolaz u najmanju ruku jedan mandat u Hrvatskom saboru. Prolazna ocjena je realno očekivanje, a po vrijednosti liste i onome što zastupamo zaslužuje ova koalicija puno više – kazao je Podrug.

30.08.2016. u 14:55h dalmacijanews.hr

Pomak-Podrug-MA-2
Pomak-Podrug-MA-3
Pomak-Podrug-MA-4
Pomak-Podrug-MA-5
Pomak-Podrug-MA-6