• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Licemjeri u Gradskoj skupštini grada Zagrebahttp://dalje.com/hr-zagreb/hcsp–licemjerju-zagrebackih-gradskih-zastupnika-nema-kraja/356713

Viđeno je dosad svašta u Hrvatskoj politici, hrvatski narod je već navikao na sve, od onih koji ga zastupaju kontra njegovih interesa. Ali ovih dana svjedočimo zaista povijesnom događaju u zagrebačkoj skupštini. Svi zastupnici u Gradskoj skupštini “odlučno ” su stali protiv odluke gradonačelnika da se vrtić plaća po imovinskom cenzusu. Nećemo sad ulaziti u polemiku zašto ovakva pravedna odluka nije prije donesena. Naknadno je lako biti pametan. Ali zapitajmo se zašto se sada svi zastupnici bune protiv odluke, koja će 90% roditelja smanjiti vrtićku naknadu, 5% roditelja plaćat će isto a samo 5% posto plaćat će skuplje!

Razlog leži u ovih zadnjih 5% u kojima se nalaze zastupnici i drugi njima bliski. Jedino oni prelaze imovinske koeficijente svojim prevelikim primanjima od 10.000,00 kn pa nadalje, i sad su stali u obranu upravo svojih nezasluženih prava na štetu građana i roditelja koji imaju po 2-3 djece i primanja ispod 4.000,00 kuna ili nikakva, s obzirom kakvo je stanje u državi.

Zaista njihovom licemjerju nema kraja. A sada su i javno pokazali tajni dogovor koji su sve stranke u skupštini sklopile, da bi uzimali velike plaće, povlaštene mirovine, beneficije, a za građane ih nije ni briga. Prvo su podržali gradski proračun, ne bi li izbjegli izbore a sad rade pravi cirkus od Gradske skupštine pozivajući se na neko njihovo poštenje i moral a zapravo se ponašaju kao što reče Bandić kao neko Afričko pleme. Slična je situacija sa SDP-om bila kada su izglasali gradnju rampe u Varšavskoj a poslije su tu odluku htjeli poništiti, ispričavali se građanima da nisu znali za što dižu ruku, bili su tobože ucijenjeni.

Njih jadne uvijek netko ucjenjuje da izglasavaju nešto, a da ne znaju što i gdje je tu odgovornost. Ako SDP-ovci grada Zagreba ne znaju što bi trebali raditi kao vodeća stranka na čelu grada Zagreba i ne znaju za što bi trebali dizati ruke i ako ne mogu shvatiti što su njihove dužnosti, mi im poručujemo, neka se ispričaju građanima zato što postoje kao stranka i neka raspišu izbore, jer grad Zagreb previše trpi zbog njihove nesposobnosti. A zagrepčani skupo plaćaju njihovo licemjerje. Zato ovaj put stojimo iza odluke gradonačelnika Bandića i neka do kraja brani interese roditelja. Nije ni on bez grijeha, ali tko je bez grijeha neka prvi baci kamen.

Zagreb, 6. svibnja 2011.

Ivan Markanović, dopredsjednik GO-HČSP-a grada Zagreba

Nema komentara