• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Komu dati svoj glasPiše: Pero Grkeš

Dolaze nam ponovno izbori (svima nam znano 4. prosinca 2011), koji će kao i uvijek obilježiti hrvatsku povijest i predodrediti daljnju budućnost naše domovine. Ali nažalost, i opet će nam kao nekad u komunizmu ponuditi liste, a ne čovjeka imenom i prezimenom tj. kvalitetnog pojedinca koji radi svog ugleda i časti nikad ne bi digao ruku za amoralne i anacionalne zakone. Vidjeli smo i do sada u radu Sabora RH kako saborski zastupnici ( i pozicije, kao i opozicije) dižu ruke za amoralne i anacionalne zakone po nalogu svoje stranke (možda zgodnije rečeno partije), a na to su i prisiljeni, jer ako ne bi digli ruku (čak i protiv vlastite savjesti) bili bi smijenjeni drugim kandidatom sa liste. Štiteći svoje pozicije u Saboru RH i osobne materijalne interese, takvi saborski zastupnici pretvorili su se u moralne nakaze. Vlastodršci naprosto ne dozvoljavaju da hrvatski građani iznjedre svoje nove političke predstavnike koji bi bili slobodoumni, pošteni i sposobni ljudi, voljni služiti općem dobru da ustroje stvarno demokratsku, pravnu i gospodarski perspektivnu državu. Dogovorom dvije najveće stranke u saboru naše domovine, Izborni zakon je prilagođen njihovim upitnim interesima, gdje npr. umjesto maksimalno dva mandata, neki mogu imati neograničeni broj mandata. Stoga ne čudi da su oni sa četiri, pet ili više mandata praktički privatizirali političke stranke, Sabor RH i vlast u Republici Hrvatskoj. Upravo iz toga proizlazi (uzrok) najgori oblik korupcije i kriminala koji polako izlazi na svijetlo dana sve više i više, pa ne čudi ovo katastofalno stanje u državi u koje su nas doveli svima nam poznati odnarođeni političari za koje treba izgraditi još jedan blok zatvora u Remetincu.

Zaslužuju li Vaš glas oni koji su Vas doveli na rub siromaštva, a zbog svoje pohlepe i nesposobnosti prezadužili državu i doveli je na rub bankrota??!?? Ne zaboravimo, svi su oni nama dužni polagati račune za ovakvo katastrofalno stanje u državi, a prisjetimo se da nas je i sam dr. Ante Starčević na to upozoravao svojom povijesnom rečenicom: „Tko se hrani kruhom naroda, ima narodu računa davati !“.

Moram posebno upozoriti i na gorući krupan problem nezaposlenosti mladih do 35 godina, koje je nesavjesna politika i vladajućih stranaka i dovela u ovo stanje, a tek dolazi do izražaja. Nažalost, u Hrvatskoj je preko 74% mladih nezaposleno, bez prava na socijalnu naknadu, bez prava na zdravstveno osiguranje, prepušteno ulici, pučkim kuhinjama ili brizi najbližih. Upravo taj mladi čovjek, željan kruha, reda i rada pristupa pravaškim strankama HČSP i HSP Dr. Ante Starčević, jer kod odnarođenih političkih stranaka saborske pozicije i opozicije ne vidi budućnost. Kao što znamo, rad je pravo i dužnost svakog pojedinca, opće ljudska vrijednost i temelj svakog napretka i blagostanja, a upravo su to odnarođeni političari oduzeli mladome čovjeku i oni to sve više shvaćaju i masovno pristupaju navedenim pravaškim strankama, videći samo u njima svoju budućnost.

Nedavnim potpisivanjem koalicijskog sporazuma HČSP i HSP Dr. Ante Starčević, te stranke doživljavaju pravi preporod. Brojni članovi cijelih ogranaka mnogih stranaka masovno im pristupaju, a najviše im pristupaju i razočarani članovi HDZ-a. Upravo od njih možemo po cijeloj domovini čuti svjedočenja da se HDZ prodao za „ judine škude“, samo da budu na vlasti. Također i da se udružio čak i sa crnim vragom tj. u ovom slučaju sa četnicima,a koji se izruguju silovanim ženama u Vukovaru i progonjenim hrvatskim braniteljima, dok za naše krvnike vlada Zakon o oprostu. Svjedoci smo zadnjih zbivanja u Borovu selu, gdje se javno pjevaju četničke pjesme, podižu spomenici četničkim zločincima, a ruše spomenici palim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata za što su odgovorne političke stranke saborske pozicije i opozicije jer podilaze Srbima zbog ulaska u EU.

Pozivam sve Hrvate i Hrvatice da izađu na izbore, da ne prepuste drugima da stvaraju povijest svoje domovine te da svoj glas daju onima kojima je Hrvatska domovina ZAISTA DOMOVINA i BUDUĆNOST, a NE SAMO TRENUTNA IMOVINA!

Pero Grkeš