• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Koalicija Pomak: Sinovi Oluje trebaju preuzeti vlast, majkama s četvero i više djece – mirovina!Pomak-Split-1
Nositelj koalicije Pomak za X. izbornu jedinicu je splitski gradski vijećnik Luka Podrug

Stranke HSP, HČSP, Akcija za bolju Hrvatsku i Obiteljska stranka čine koaliciju Pomak. Upravo danas, na Dan žrtava totalitarnog režima, odlučili su predstaviti svoje kandidate za X. izbornu jedinicu. Nositelj liste je Luka Podrug, a slijede ga redom Ranko Topić, Marin Perković, Ivica Cumeljan, Ana Perčić, Ivica Radošević, Ivica Jularić, Anđelka Orlić, Vicko Krajančić, Ivica Ursić, Vlado Dajak, Julija Katić te Gordana Božiković.

– Mi nazočimo već 16 godina jednom neprirodnom plesu između HDZ-a i SDP-a, u tom zagrljaju, pod njihovim nogama Hrvatska tone. Hrvatska je zgažena i ne pomiče se, ukopana je. Ova koalicija je stvorena pod imenom Pomak, stvorena je da napravimo taj pomak zajedno ne bi li Hrvatsku izvukli iz tog stanja u kojem pati i u kojem je stala i ne miče se. Meni osobno je strahovito drago da su se ostvarili moji snovi, dvije najjače pravaške stranke su zajedno, i Obiteljska stranka uz njih. Mislim da je to princip po kojem Hrvatska može izaći iz ove krize, iz ovih jada i nevolja jer jedino onaj koji te voli te može izvući – prvi se medijimja obratio Ivica Ursić iz Obiteljske stranke.
Pomak-Split-2
Ranko Topić drugi je na listi ove koalicije, a inače je gradski vijećnik grada Imotskoga. Upozorava da je stanje u državi katastrofalno, a da odgovornost za to leži na HDZ-u, SDP-u i MOST-u.
“Saborski zastupnici iz Imotskog napravili – ništa”

– Stanje je katastrofalno. Svjedoci smo svakodnevnog propadanja svih grana poljoprivrede, industrije, a naročito bih naglasio odlazak mladih i mladih obitelji koje se neće vratiti. Sela nestaju, djece je sve manje, demografska slika nam je loša. Dolazim iz Imotskoga. Od osnutka države Hrvatske Imotski je dao preko 30 saborskih zastupnika, od njih 30 nijedan nije napravio ništa, napravio je samo gore, uništeni smo u Imotskome po svim sferama. Moramo se zapitati kamo će otići projekti, sigurno neće Imotskome dati zastupnici iz Sinja, Metkovića ili Zagreba. Borit ćemo se za imotsku krajinu. Sa sigurnošću vam obećavam, ako zaokružite listu Pomak, vratit ćemo sjaj imotskoj krajini, Splitsko-dalmatinskoj županiji, a samim time i Hrvatskoj – istaknuo je Topić.

Luka Podrug u startu je objasnio da je izborna utrka nepoštena. Neki su u medijima više, nekih uopće nema…a posebno se dotaknuo HRT-a kojega plaćaju svi građani, a koji “privilegira neke političke opcije”. Također ističe da birači imaju izbora na njihovoj listi jer su se na njoj našli- branitelji, obitelj i pravaši.
Mirovine za majke s četvero djece i više

– Izbori bi trebali biti trka na sto metara, u kojoj svi trču od nule. SDP trče sa 70 metara, privilegirani Most sa 60, opet podobni HDZ sa 50 metara, a mi pravaši s nule i to nam najčešće zavežu usta, noge i ruke. Vi nam pomažete da se usta malo odvežu i da se čuje i naš glas – kazao je Podrug.

– Ja ću cijeli naš program svesti na nekoliko osnovnih teza, mirovina za majke s četvero i više djece, znači pronatalitetna politika- sve je uzalud ako nas nema, lustracija na svim poljima i politička lustracija i gospodarska lustracija i medijska, jer Hrvatskom upravljaju oni koji nisu ni željeli ni htjeli, za razliku od nas, ako hoćete simbolično rečeno sinova Oluje. Sinovi UDBE Hrvatskom vladaju nad sinovima Oluje. Sinovi Oluje u simboličnom smislu trebaju preuzeti vlast pa vjerujemo da to mogu bar jednim dijelom i na ovim izborima, uz naravno gospodarski oporavak koji je pretpostavka svakog razvoja – iznio je u kratkim crtama program koalicije Luka Podrug.
Pomak-Split-3
23.08.2016. u 14:38h
TONKA ĆURIN dalmacijanews.hr