• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Kada ništa u državi ne funkcionira kako treba…daria
Dogovor sa Slovenijom spomenut je u medijima tek u nekoliko rečenica, pa od ove transparentne Vlade koja redovito sve svoje unutar koalicijske razmirice servira javnosti, nismo čuli detalje. Jer tko smo mi da bi znali što će se dogoditi s Hrvatskom sljedeće godine ili sutra!?! Mi smo tek državljani koji će teret posljedica nositi na svojim „leđima“, neovisno o tome što nismo imali doticaja s uzrokom.

Istovremeno, plaće u državnom i javnom sektoru kasne, a kada su napokon vidljive na računima zaposlenika, manje su. To ne znači samo dodatno kompliciranje života jednoj skupini ljudi. To za sobom povlači činjenicu da trgovac ima sve manje kupaca u trgovini, a proizvođač manju potrebu proizvoditi.

No, nemojte imati nepovjerenja u svoju Vladu. Vlada ima rješenje. Kao uvertira potaknuto je pitanje uvođenja ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Zakon je čučao u tami kako bi ga mogli izvući u pomanjkanju rješenja za poboljšanje uvjeta života građana. Bilo kako bilo, uspjeli su. Naša pažnja usmjerena je na očuvanje onog minimuma ljudskosti i dostojanstva Vukovaraca koji su prošli kalvariju nezapamćenu od muke Isusa Krista.

A da ne bi posustali u odvlačenju naše pažnje od pitanja koja osiguravaju budućnost nas i naše djece, fantastično su iskoristili izjavu Zdravka Mamića. Svi raspoloživi novinari zabilježili su i objavili njegovo uhićenje, a nakon toga puštanje da se brani sa slobode i time mu osigurali marketing i simpatije građana Hrvatske koji on to jutro kada se probudio nije mogao ni naslutiti da će imati.

Zašto bi Maminjo bio pobjednik!?! Požurila se Ruža Tomašić sa svojom nespretnom izjavom. A ni Premijer nije želio kasniti u tome da pokaže kako je on Premijer svih državljana Hrvatske, te stade objašnjavati u kojim je državama nešto normalno izreći, a u kojima ne, izvrćući pri tome povijesne činjenice.

Sve to vrijeme, Vlada nema rješenje za investicije, povećanje BDP-a, smanjenje poreznog opterećenja poduzetnika i građana, a što za sobom povlači činjenicu sve većeg broja nezaposlenih, a bojim se i doslovno gladnih u Republici Hrvatskoj.

Vlada ima samo spektakle kojima želi zabavljati ili uzrujavati javnost. Gospodo ministri, mi više nismo u stanju ni plakati, ni smijati se… kada vam isključe plin, struju, vodu, a ujutro nemate kruh koji bi stavili na stol i nahranili djecu, nikakvi spektakli ne mogu ni na trenutak „odvući“ misli od pakla u kojem živite. No, to Vi ne možete razumjeti. Postoji stara uzrečica: „Sit gladnom ne vjeruje!“

Daria Lončarević
Predsjednica Podružnice HČSP-a Novska i kandidatkinja na listi za EU parlament
Novska, 18. ožujka 2013.