• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Josip Bepo Lozo izabran za predsjednika HČSP-a MakarskeMakarska-hcsp-1
Makarska podružnica Hrvatske čiste stranke prava: Josip Bepo Lozo na Skupštini izabran za predsjednika

Datum objave: 29 travnja 2015.

Nakon redovne Skupštine HČSP-a, na kojoj je izabrano novo vodstvo makarske podružnice, održana je konferencija za novinare. O aktualnoj političkoj situaciji i aktivnostima HČSP-a uz izabranog novog predsjednika HČSP- a Josipa Bepa Lozu, govorili su: Tomislav Trogrlić, predsjednik Županijskog vijeća HČSP-a, Luka Podrug, politički tajnik HČSP-a, i u ime domaćina Pero Šimić, član Časnog suda i koordinator za HČSP Makarskog primorja.

Predstavivši se novinarima, novoizabrani predsjednik HČSP-a Josip Bepo Lozo je u svojoj bogatoj biografiji i ratnom putu od dragovoljca pa do umirovljenja, naveo mnoga zaduženja u Domovinskom ratu, posebno istaknuvši da je bio i pomoćnik generalu Gotovini u operaciji Oluja. Umirovljen je kao hrvatski časnik s činom brigadira.

-Puno godina sam prisutan u stvaranju demokratskog poretka. Zajedno s ovim ljudima bio sam u politici i obrani domovine. Krenuo sam skupa s ovim dragim prijateljima i u politiku. To su moji politički istomišljenici. Nastojat ću biti dostojan ove časne funkcije predsjednika HČSP-a i zastupati interese stranke za boljitak, ne samo našega grada, već cijele Hrvatske u ovim presudnim trenucima kada je država u krizi. Moramo na suptilniji način izboriti se da hrvatski branitelj bude na pijedestalu- kazao je Lozo.

Odgovarajući na novinarska pitanja kazao je kako je bio u HDS-u, zatim član HDZ-a (otišao je iz stranke iz osobnih razloga), i sada je u HČSP-u gdje, kako je naglasio, prirodno pripada i gdje su njegovi prijatelji i istomišljenici okupljeni oko zajedničke ideje afirmiranja pravaške ideje na dobrobit Hrvatske.

-Naša stranka nije mala i spreman sam se uhvatiti u koštac s problemima ovoga grada kako bi HČSP bio korektiv svakoj vlasti, ali ne na način trgovanja. Odlučio sam se za Hrvatsku čistu stranku prava koja ima jasne ciljeve, a ne za trgovačko društvo što nažalost mnoge stranke jesu- kazao je Lozo.

Zadovoljstvo što je Lozo došao u HČSP, izrazio je Luka Podrug. -Njegovim dolaskom značajno je ojačan HČSP što je jako bitno. To posebno u Makarskoj gdje je politička scena polarizirana i gdje pravaši odlučuju tko će vladati gradom- kazao je Podrug dodavši kako je HČSP i na županijskoj razini ojačao dolaskom Tomislava Trogrlića na čelo.

-HČSP je bez daljnjega najdesnija stranka na političkoj sceni ako je desno voljeti Hrvatsku, a najljeviji smo ako se govori o socijalnoj osjetljivosti što je uostalom nauk Ante Starčevića čiji smo mi sljednici. Naš je nauk voljeti Hrvatsku i biti potpuno socijalno osjetljiv. Hrvatska se nalazi na prekretnici. Ova vlast je i asocijalna i ne voli Hrvatsku – ocijenio je Podrug te pozvao sve pravaše na zajedničku listu kako bi bili snaga bez koje se kaže, ne može kreirati politika u Makarskoj, niti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, niti na državnoj razini! Pozvao je također i vodstvo HDZ-a kao stožernu demokratsku stranku na suradnju s HČSP-om.

Piše: Janja Glučina Foto: Ivo R.
makarsko-primorje.com
Makarska-hcsp-7Makarska-hcsp-2
Makarska-hcsp-3Makarska-hcsp-4
Makarska-hcsp-5
Makarska-hcsp-6