• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Je li rad policije loš i je li loš položaj Hrvata u Hrvatskoj namjeran ili slučajan!?Nedavni napad nožem na katoličkog svećenika u samom središtu Pule nije me, nažalost, toliko niti zgrozio, jer smo se svi, opet nažalost, već navikli na to kako je kriminalno ponašanje već postalo uobičajeno i kako polagano postaje čak i društveno prihvatljivo.

Više od samog čina napada ostao sam zatečen činjenicom kako je to građanima Pule bilo smiješno i time što svećeniku nitko nije prišao pomoći. Očito je Puljanima zabavno kada netko napada katoličkog dušobrižnika, što istini za volju nije ni čudno, nakon tolikih godina protuhrvatske i protucrkvene propagande IDS-a, a s njima i prikrivenih i otvorenih komunista i jugonostalgičara.

Još veće ogorčenje, od prikazanog niskog stupnja moralnosti mojih sugrađana, u meni je izazvala činjenica kako je policija ovaj čin napada nožem potpuno ignorirala i prešutjela a sam kriminalni događaj okarakterizirala kao verbalni napad za koji će počinitelji dobiti prijavu za remećenje javnog reda i mira. Za ne vjerovati!

Ali, koliko je naizgled taj postupak policije nevjerojatan, toliko je on zapravo, pokazatelj temeljite, dugogodišnje i konstantne protuhrvatske politike. Ovo nije samo izolirani incident, ne, ovo je rezultat navedene politike. Pogledajmo i analizirajmo današnji položaj Hrvata i političkoj situaciji u Hrvatskoj naspram svih ostalih koji sebe nazivaju manjinama i to bilo koje vrste! Hrvati, proučite zakone i proučite statute gradova u kojima živite! Naći će te začuđujuće podatke iz kojih će te moći iščitati kako su Hrvati u svojoj Domovini zapravo potlačeni narod. Niti u jednom zakonu se ne spominje kako napad na Hrvata podliježe strožim sankcijama, dok se npr. napad na pojedine manjinske skupine sankcionira puno težim kaznama. Isto tako, niti u jednom statutu niti jednog grada ili županije u Hrvatskoj ne stoji kako se u njenom vodstvu moraju nalaziti Hrvati, ali i te kako stoji kako se u istima moraju nalaziti npr. Talijani ili Srbi i to tako da zauzimaju najvažnije položaje!

Da ne duljim, ovo su samo neki primjeri potlačenosti Hrvata u Hrvatskoj, pozivam narod neka se potrudi i ostale pronađe sam, ne će biti teško.

Podsjećam, sličan događaj se zbio isto u Puli. Svi se sjećamo nedavnog premlaćivanja profesora od strane Roma. Naravno, kada su Romi Hrvatu nabili kamen u sljepoočnicu i kada su ga brutalno premlatili, policija je to isto okarakterizirala kao remećenje javnog reda i mira.

Pa zamislite si samo kakve bi sankcije snosili počinitelji ovakvih napada na homoseksualca, Roma, Srbina ili židovskog Rabina! Nije potrebno previše zamišljati, dovoljno je letimično prelistati novine i vidjeti kako i mediji i policija i sudstvo postupaju prema puno manje teškim nedjelima prema npr. homoseksualcima.

Sažetak svega je da smo mi Hrvati uistinu građani drugog, nižeg, reda u domovini koja bi trebala biti naša i koja bi nas trebala štititi.

Mi, pulski HČSP, nikada nećemo pristati na takvu protuhrvatsku politiku i pozivamo sve Hrvate neka se konačno opamete, neka se probude i neka konačno porade na izlasku iz ovog neizdrživog stanja!

HČSP podružnica Pula

Tomislav Benčik, predsjednik