• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Jačanje “pravaškog kišobrana” – Pravaštvo danas aktivnije nego ikadFranekić-hspas
“Čestitam gospodinu Miroslavu Penavi s kojim smo zasigurno jači i našem HČSP-u s kojim ćemo osnažiti “Pravaški kišobran”. Gospodin Marko Franekić, predsjednik HČSPa Požega ima vrlo snažnu i mladu ekipu.”

Datum objave: 07. 2. 2015. | Slavonski.hr

POŽEGA – Na današnjoj konferenciji za novinare u organizaciji Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević predstavljena je suradnja i budući zajednički nastup sa Hrvatskom čistom strankom prava, kako na razini RH tako i na razini grada Požege. Budućim koordinatorom za Požeško-slavonsku županiju proglašen je Miroslav Penava. Priznanje mu je dodijelio predsjednik HSP AS Ivan Tepeš, a pečat predsjednik HSP-a dr.Ante Starčević Požega, Dražen Muljević.

“Čestitam gospodinu Miroslavu Penavi s kojim smo zasigurno jači i našem HČSP-u s kojim ćemo osnažiti “Pravaški kišobran”. Gospodin Marko Franekić, predsjednik HČSPa Požega ima vrlo snažnu i mladu ekipu. Još jedna šaka u oko naše trenutne vlade bila je odluka o isplati naknada za štete o poplavama. Određeni ljudi koji su imali štete od stotinjak tisuća kuna dobivali su dva posto od iznosa i vlada se nama Požežanima na neki način osvećuje. Na idućoj Sjednici gradskog-vijeća imati ćemo prijedlog da Požega u centru grada dobije “turbo-folk free” zonu. Požega je grad slavonske tamburice i rock n rolla a ne cajki,” rekao je Dražen Muljević.

“Evidentno je da se aktualni premijer i vlada ne mogu pomiriti rezultatom predsjedničkih izbora, to se vidi preko odluke o selidbi ureda predjednika iz Pantovčaka u Visoku ulicu. To pokazuje jednu demokratsku nezrelost. Moram se osvrnuti i na cirkus koji je u saboru napravio Milorad Pupovac. On je etno biznismen i koristi svaku priliku da bi sebe promovirao na uštrb žrtava Domovinskog rata. To je bio govor mržnje prema hrvatskom narodu. Mi smo parlamentarna pravaška politička stranka i imamo veliku odgovornost da 200 tisuća pravaških glasova koji su uvijek raštrkani stavimo pod jednu kapu i postanemo jedna snaga bez koje se neće moći formirati Hrvatska vlada,” rekao je predsjednik HSP-a Ivan Tepeš.

” Iza nas je jedna veličanstvena pobjeda na lokalnim izborim i svijetla točka ove godine, a to je pobjeda na predsjedničkim izborima naše zajedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Kao ozbiljna stranka idemo prema završnom političkom cilju. Pravaštvo je danas aktivnije nego ikad i upravo ovakva stranka kao korektiv svakoj budućoj vlasti potrebna je Hrvatima. Naš cilj je smijeniti nesposobnu antihrvatsku i antikršćansku vlast Zorana Milanovića,” rekao je glavni tajnik HSP-a, Pero Ćorić. Na konferenciji su bili prisutni i dopredsjednik HSP AS Dario Marenić, predsjednik Glavnog stana Tomislav Vlajnić i predsjednik HČSP-a Požega Marko Franekić.
Franekić-fotka98761
TEKST: Tomislav Milanović FOTO: T. Milanović