• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Hrvatskomu listu od 12. travnja 2007.Trostruki P, dalje navodi da g. Maleš podmeće hrvatskoj javnosti, a nas četvoricu je nazvao njegovim drugarima i da mi zajedno s njim bacamo maglu u oči hrvatskim građanima u Hrvatskoj i dijaspori. Prvi put čujem da se magla može bacati u oči, obično se kaže da se baca pijesak u oči. Nemoguće je u ovomu članku spomenuti svaku glupost koju čovjek iz dijaspore navodi, trebalo bi mi pola Hrvatskoga lista.

Moje pismo nije inspirirano željom da odgovorim autoru, nego time da se čitatelji Hrvatskoga lista ne dovode u zabludu, a i besmisleno je odgovarati nekomu tko svijet promatra isključivo kroz sebe i svoj uski interes, ne uvažavajući nikakve argumente i pravo stanje stvari.

Autor se predstavio ka član „Udruge čitatelja hrvatskoga i europskoga tiska“, kod nas to zovu špijunima. S toga gledišta, on sam je najbolji primjer što razne tiskovine mogu napraviti od poštena i dobronamjerna čovjeka. Sustavnim lažima i podvalama koje se nemilice produciraju, običan čovjek se teško može oduprijeti, i nesvjesno podlegne tomu. Samo čvrsto politički i domoljubno, izgrađeni ljudi mogu odolijevati toj silnoj mašineriji laži i sačuvati zdravu supstancu vlastitog mišljenja.

G. Pave je očito podlegao toj propagandi, i kad je naletio na drugačija mišljenja, koja smije objaviti jedino Hrvatski list, on se namah propeo na zadnje noge, i stao nemilice braniti politiku aktualne vlasti. Više ni najzadrtiji hadezeovci na taj način ne brane aktualnu promašenu politiku, pa možemo samo nagađati koja je tu uloga g. Pave iz Dusseldorfa.

On domovinu promatra izdaleka, pa mu se kao i slika, doima savršenom, kao kad je za vedra vremena nadlijećete avionom, sve izgleda prelijepo, more, obala, otoci, polja, planine, rijeke, ceste itd. G. Pavi bih ipak sugerirao da se raspita čija je sada Hrvatska, jeli naša ili su je njegovi drugari izdali i prodali strancima, i neka se ne boji magle, nego treba izvaditi glavu iz pijeska.

Sa štovanjem!

U Zagrebu, 31. ožujka 2007. Predsjednik HČSP-a J. Miljak