• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Hrvati, ustanimo u zaštitu života, časti i morala našega društvaZagreb, 15. lipnja 2011.

SVIM SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Priopćenje za javnost

Poštovani,

unatoč tome što je Mladež HČSP-a upozorila MUP o neredima koji su se spremali dogoditi u Splitu 11. lipnja, spornu gay-paradu se nije zabranilo, a trebalo se po Zakonu o javnom okupljanju (članak 14., stavak 4.). Stoga se dogodilo upravo ono na što je Mladež HČSP-a upozorila – opći neredi. Glavni krivci za sve nerede koji su se 11. lipnja dogodili u Splitu su isključivo oni koji su dopustili održavanje te sramotne parade nemorala i perverzije.

Manje poznati podatak javnosti je razlog zbog kojeg je Mladež HČSP-a odustala od organizacije prosvjeda protiv gay-parade u Splitu. Naime, na dan prijave prosvjeda, predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko je bio pozvan na obavijesni razgovor u krim-policiju u Zagrebu i to zbog toga što je upozorio na nerede. Tamo je Čirko bio tretiran ispod svakog ljudskog dostojanstva. Isljednici su zlorabili silu policijske vlasti i grubo izvrijeđali Čirka, prijetili mu i zastrašivali ga. Govorili su mu takve gadarije koje nisu za javnost, zadirali u njegovu strogu intimu i privatnost, a što nema nikakvih dodira sa slučajem. Rekli su da oni prije svega štite režim, a da gay-paradu neće zabraniti zbog političkih razloga. Nakon toga Mladež HČSP-a je odlučila odustati od prosvjeda, te na taj način odustati od zakonske obveze održavanja javnog reda i mira na splitskoj Rivi. U slučaju organizacije prosvjeda, redari Mladeži HČSP-a bi odrađivali posao policije koja im za uzvrat poklanja konstantna maltretiranja poput stravičnog ispitivanja Frane Čirka.

Iz istog razloga Mladež HČSP-a neće organizirati prosvjed protiv gay-parade u Zagrebu 18. lipnja. Nakon besprijekornog održavanja javnog reda i mira na prošlogodišnjem prosvjedu u Zagrebu (na čemu nam je čestitala i sama policija), Mladež HČSP-a je ove godine tu „borbu“ s masom odlučila prepustiti policiji. Mladež HČSP-a više ne želi obavljati policijski posao, a da za nagradu dobiva maltretiranja, vrijeđanja, prijetnje, ponižavanja itd.

No, bez obzira na to što organiziranog prosvjeda neće biti, Mladež HČSP-a poziva sve građana Grada Zagreba da 18. lipnja u 14 sati dođu na Trg bana Josipa Jelačića, te da iskažu svoje nezadovoljstvo povodom prolaska parade nemorala i smrti središtem glavnog grada svih Hrvata. Usprotivimo se onima koji zagovaraju kulturu smrti čovjeka i smrti moralnoga hrvatskoga društva. Ustanimo za život, moral, dostojanstvo i čast Hrvata.

Mladež HČSP-a

P.S. Više o policijskom maltretiranju Frane Čirka možete naći ovdje: http://hcsp.hr/index.php?subaction=showfull&id=1307646025&archive=&start_from=&ucat=3&