• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP U KOLONI SJEĆANJA U VUKOVARU I ŠKABRNJIDana 18.11.2019. godine Hrvatska čista stranka prava sudjelovala je u koloni sjećanja u Gradu Heroju Vukovaru i Škabrnji.
Hrvatski Vukovar i Škabrnja simboli su otpora srpskoj agresiji i simboli žrtve za slobodu i nezavisnost Hrvatske te pokazatelji zla srbočetničke agresije.

S tugom i boli u našim pravaškim srcima prisjećamo se patnje, boli i stradanja Vukovara i Škabrnje te hrvatskog naroda općenito u našoj novijoj povijesti.
Njihovom herojskom obranom zaslužili su da im sa visokim štovanjem iskažemo zahvalnost, da im pokažemo da ni nakon 28. godina nismo zaboravili njihovo stradanje, a smatramo da ne smijemo nikada zaboraviti, ali ni oprostiti onima, kojima cilj nisu bili samo Škabrnja i Vukovar nego cijela Hrvatska i hrvatski narod!
Dužni smo učiti našu djecu o stradanju Vukovara, Škabrnje i Hrvatske kako nam se nikada više ne bi dogodilo zlo koje nas je snašlo ranih 90-tih!

Žrtve koje je dao Vukovar među kojima su mnogobrojni hrvatski branitelji, bojovnici HOS-a, civili, ali i ranjenici koji su su prisilno odvedeni iz Vukovarske bolnice na Ovčaru i na najokrutniji i zvjerski način ubijeni obvezuju nas da ustrajemo i sačuvamo Nezavisnu hrvatsku državu za koju su oni položili živote te ih se na ovaj način prisjećamo sa posebnim poštovanjem i pijetetom kao i svih poginulh i nestalih hrvatskih branitelja za kojima se i dan danas traga dok se njihovi krvnici i dalje slobodni šeću po Vukovaru.

U Vukovarkoj koloni sjećanja sudjelovali su predvodnici podružnica HČSP-a iz Osijeka, Zagreba, Zaprešića i Hrvaca iz Splitsko-dalmatinske županije.

Bog i Hrvati! Za dom spremni!

Predsjednik HČSP-a
Davor Trbuha