• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP u klubu bugarske nacionalne manjine u ZagrebuDana 1. ožujka 2012.g. članovi Mladeži HČSP-a zajedno s predsjednikom Josipom Miljkom posjetili su klub bugarske nacionalne manjine u Zagrebu. Mladeži je poziv uputila gđa Diana Glasnova, poznata dopisnica za Bugarsku novinsku agenciju u Zagrebu, koja je i ugostila mlade HČSP-ovce.

Uz vrlo ugodnu atmosferu, Mladež je s gđom Glasnovom podijelila dojmove o nedavnom boravku izaslanstva stranke u Bugarskoj, kojeg je predvodio predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko. Također se razgovaralo o daljnjem djelovanju za jačanje hrvatsko-bugarskog prijateljstva koje je duboko usađeno u identitete i povijest hrvatskog i bugarskog naroda. Uz mnoge povijesne teme, naši su članovi s gđom Glasnovom razgovarali o mnogim osobama i događajima koji su povezivali Hrvate i Bugare. Ovaj posjet je još jedan poticaj više mladim HČSP-ovcima za rad na jačanju suradnje i bratstva Hrvata i Bugara, koje je danas jednako potrebno kao i u slavno vrijeme borbe za slobodu u prvoj polovici 20. stoljeća.

Povodom bugarskog nacionalnog praznika, Баба Марта (Baba Marta), koji se slavi upravo na prvi dan mjeseca ožujka, Gđa Glasnova je gostima darovala tradicionalne bugarske crveno-bijele narukvice мартеницe (martenice).

Tim povodom svim Bugarima želimo: Честита Баба Марта! (Čestita Baba Marta!)