• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP sudjelovala na međunarodnoj konferenciji europskih nacionalističkih i patriotskih organizacija u Mađarskoj 

hcsp_magyar_szigetHrvati, Poljaci i Flamanci na zajedničkoj konferenciji

Delegacija HČSP-a predvođena mladim studentom povijesti iz Zagreba Kristijanom Barišićem predstavljala je Hrvatsku čistu stranku prava na međunarodnoj konferenciji europskih nacionalističkih i patriotskih organizacija u Mađarskoj. Konferencija se održala 2. kolovoza 2011. u sklopu XI. “Magyar Szigeta”, najvećeg mađarskog nacionalnog festivala. Festival se već po 11. puta održao u mjestu Veroce pored Budimpešte, a osim što okuplja tisuće mađarskih domoljuba, na njega dolaze i predstavnici nacionalističkih i patriotskih organizacija iz čitave Europe. Na taj način srodne organizacije iz čitave Europe upoznavaju jedni druge, uspostavljaju kontakte, dijele iskustva i dogovaraju suradnju za budućnost.

Kristijan Barišić je na konferenciji predstavio program, djelovanje i ciljeve HČSP-a. Također je upoznao sudionike konferencije s povijesti hrvatskog naroda. Naglasak je stavio na zasluge Hrvata u očuvanju Europe i europskih vrijednosti poput stoljetne borbe protiv najezde Turaka itd. Barišićevo izlaganje je oduševilo sudionike i bilo nagrađeno velikim pljeskom. Nakon konferencije Barišić se osobno upoznao s predstavnicima ostalih srodnih europskih organizacija gdje su , osim Mađara s kojima je već ostvarena suradnja na visokoj razini, želju za bliskom suradnjom s Hrvatima najviše izrazili Poljaci i Flamanci. Barišić se također upoznao sa Sagom, poznatom švedskom nacionalnom pjevačicom koja je na festivalu održala i svoj koncert.

hcsp_magyar_szigetKristijan Barišić (HČSP) drži svoje izlaganje

Čitavi festival je održan na visokoj organizacijskoj razini, pa su tako sudionici festivala čitavih tjedan dana mogli uživati u cjelodnevnim programima. Najatraktivnija događanja tokom dana su natjecanja iz starih mađarskih tradicionalnih sportova. Također, za sudionike festivala se svake noći održavali koncerti poznatih bendova i pjevača. Glavni organizator festivala je Omladinski pokret „64 županije“ (HVIM) s kojom je Mladež HČSP-a tokom ove godine ostvarila visoku suradnju.

 

hcsp_magyar_sziget

hcsp_magyar_sziget

hcsp_magyar_sziget

hcsp_magyar_sziget

hcsp_magyar_sziget

hcsp_magyar_sziget

hcsp_magyar_sziget

 

Nema komentara