• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP se zalaže za gospodarski suverenitet i prosperitet Hrvatskehcsp_zds1
Hrvatska čista stranka prava, svjesna teškoga trenutka u kojemu se Hrvatska kao država nalazi posebno se zalaže za:

GOSPODARSKI SUVERENITET I PROSPERITET HRVATSKE

Prirodna bogatstva Hrvatske, njene vitalne gospodarske institucije, banke, INA, Telekom, infrastruktura, javna poduzeća naše su zajedničko bogatstvo. Gospodari svijeta u bescjenje kupuju uz svesrdnu pomoć marionetskih vlada naša zajednička bogatstva. Povampireni liberalizam pod krinkom globalizacije pljačka i otima sve pred sobom i pretvara Hrvatsku u koloniju. HČSP se protivi takvom brutalnom neoliberalnom kapitalizmu i zagovara suglasje između ekonomije i socijalne politike. Hrvatska nije na prodaju, ona je dom našega naroda. Hrvatska ima sve pretpostavke za gospodarski prosperitet ukoliko bude vođena od domoljubnih, stručnih i sposobnih ljudi a ne anacionalnih, poslušnih i podobnih, i ukoliko prihvati ispravan koncept vlastitog gospodarskog razvoja.

HČSP se zalaže za razvoj gospodarstva baziran na onim djelatnostima u kojima imamo komparativne prednosti u odnosu na okruženje. To je prije svega ekološka proizvodnja hrane, stavljanje u funkciju svih neobrađenih poljoprivrednih površina, turizam, prerađivačka industrija i sl. Razvoj i poticanje malog poduzetništva, jedina je alternativa raspadu velikih sustava naslijeđenih iz komunizma. HČSP se zalaže za ograničavanje uvoza kako bi se zaštitio hrvatski proizvod, te povećanje subvencija malim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, ribarima i stočarima.

HČSP se zalaže za reviziju pretvorbe i privatizacije i gospodarsko povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske. Držimo da pretvorba i privatizacija koja je provedena do 2000., godine, i nije najveće zlo koje nam se dogodilo. Najveće zlo su proizvele vlade Ivice Račana i Ive Sanadera, kada su strancima prodali sve vitalne gospodarske subjekte, i tako uništili gospodarsku i monetarnu moć zemlje. Umjesto u pravcu prosperiteta, takva politika je rezultirala guranjem zemlje u dužničko ropstvo, te smo sada dužni cijeli godišnji bruto državni proizvod. Zbog ovakve djelatnosti svih vlada od 2000., godine, do danas, zalagati ćemo se za donošenje Zakona o veleizdaji koja ne zastarijeva, te se po tomu Zakonu, svi akteri te prljave rabote imaju privesti licu pravde, a za to zločinačko djelo uvesti kaznu doživotne robije bez prava na pomilovanje.

Zalažemo se za uspostavu gospodarskog pojasa na Jadranskom moru, za reformu PDV- a u tri grupe, i za ukidanje trošarina. Držimo da je potpuno besmislena odluka vlasti o ZERP-u, po kojoj Talijani i Slovenci imaju pravo besplatno i neograničeno izlovljavati ribu iz naših voda, a po toj odluci to ne mogu npr. Japanci. Hrvatska neproglašenjem Gospodarskog pojasa krši konvenciju UN-a o pravu mora, prema kojoj ga obalne države moraju proglasiti, a izrjekom se zabranjuje traženje suglasnosti od susjednih država. Zbog ovakve glupe odluke, Hrvatska godišnje gubi cca petsto milijuna eura čiste dobiti, a i dopušta uništavanje ribljega fonda u Jadranu, pa je šteta dalekosežna. Namjerno se sprječava razvoj naše ribarske flote, kako ona ne bi ugrozila Talijane i Slovence. Zalažemo se i za osnivanje snažne hrvatske Državne banke, koja ima uvesti reda u monetarni i financijski sustav, te Hrvatskoj vratiti izgubljeni monetarni suverenitet.

Bog i Hrvati !