• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP S PONOSOM OBILJEŽILA 82. GODIŠNJICU USKRSNUĆA HRVATSKE DRŽAVEDana 10. Travnja 2023. godine Hrvatska čista stranka prava obilježila je 82. godišnjicu uskrsnuća Nezavisne Države Hrvatske.

Obilježavanje se održalo na Mirogoju kod križa, na mjestu 920 preoranih grobova vojnika Ustaške vojnice koji su svoje živote položili za Hrvatsku državu u razdoblju od 1941. do 1945. godine.

Nakon polaganja vijenaca, paljenja svijeća i molitve počasni predsjednik HČSP-a Davor Trbuha se obratio nazočnima, te pozvao hrvatski puk na buđenje i promišljanje jer mrziteljima Hrvatske ništa nije sveto i u skorijoj budućnosti moglo bi se dogoditi nešto slično i sa pobjedničkom vojskom iz Domovinskog rata koji se uporno želi okarakterizirati kao građanski, a pobjedničku Hrvatsku vojsku prikazati kao zločinačku u svojim oslobodilačkim akcijama od najezde jugo-četničke agresije na Hrvatsku 1991.g.

U daljnjem obraćanju iznosi sljedeće činjenice:

HČSP se nalazi danas ovdje, na 82. obljetnicu proglašenja NDH-a, na mjestu dvostruke simbolike. S jedne strane simbolike nesebične žrtve i junaštva naših palih vitezova za NDH, na čijim kostima upravo stojimo, a s druge strane simbolike barbarstva i mržnje prema Hrvatskom narodu i svemu što je hrvatsko, jer su komunističke i srpsko-jugoslavenske vlasti preorale ovo groblje i zatrli svaki znamen na njemu, misleći da će tako zatrti i svaku ideju za nekom novom hrvatskom državom.

Takvo barbarstvo, preoravanje grobova, u povijesti nije zabilježeno, na što je u ono vrijeme  sa zgražanjem reagirao i blaženi Alojzije Stepinac koji je isto tako mučen i ubijen od istih tih krvnika.

Međutim ono što nas i dan danas zabrinjava, je to da ovi naši vitezovi još uvijek nemaju pravo javnosti, dok njihovi i naši mrzitelji i ubojice to u ovoj novoj isto tako njihovoj Hrvatskoj itekako imaju.

Ovi vitezovi koji ovdje leže još uvijek nose stigmu zločinaca, a oni koji su njih ubijali su heroji i uživaju sve blagodati nove Hrvatske države kao i danas djeca i unuci istih tih krvnika koji sjede u Hrvatskom saboru, Vladi kao i svim najvažnijim državnim institucijama. Sve donedavno ovdje gotovo da i nije bilo nikakvih obilježja niti je hrvatska javnost za to znala. Zahvaljujući Hrvatskom domobranu sada je ovdje spomen obilježje, ali na njegovo obilježavanje ne dolazi nitko iz Vlade ili ureda predsjednika, jer dobro je poznata averzija sa njihove strane kada su u pitanju hrvatske žrtve kao i masovna stratišta poubijane hrvatske vojske i civila od svibnja 1945.g. pa na dalje.

Mora se znati i biti svima jasno da od stvaranja Hrvatske države pa do danas svi vladajući nikada nisu željeli nikakvu Hrvatsku nego ponovo jugoslaviju u malom što po svemu sudeći ona danas i je, jer su svi redom potomci onih koji su odgovorni za nestanak gotovo milijun Hrvata.. I dok je to tako nema sreće, mira ni napretka u ovoj državi.

NDH su Hrvati skupo i preskupo platili, osobito nakon njezinoga pada kada su zločinačke horde poubijale razoružanu hrvatsku vojsku i narod. Upravo zbog tih ogromnih žrtava koje su pale za našu Državu, nitko tko sebe smatra Hrvatom nema se pravo odricati Nezavisne države Hrvatske. Te silne žrtve nisu samo žrtve uspostave NDH nego su i  kamen temeljac naše državnosti koja je isto tako na izdisaju, te nas zadužuju da se i dalje bez kompromisno borimo za našu domovinu, vraćanje suvereniteta, nezavisnosti, provedbu Lustracije i naravno izlazak Hrvatske iz EU.

I NA SAMOM KRAJU SVIM PRAVIM HRVATICAMA I HRVATIMA SRETAN 10. TRAVANJ DAN NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE!

U Zagrebu 10. Travnja 2023. godine

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP