• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP prosvjedovala protiv odlikovanja jugokomunističkih zločinaca Boljkovca i BulataZagreb, 5. siječnja 2011.

Hrvatska čista stranka prava sazvala je tiskovnu konferenciju ispred Novinarskog doma u Zagrebu gdje se održavao božićni prijem Srpskog narodnog vijeća (SNV). Razlog sazivanja konferencije je odlikovanje Josipa Boljkovca i Rade Bulata.

Novinarima se obratio predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko: “Ono što se mi pitamo jest: povodom čega SNV odlikuje jugo-komunističke zločince Josipa Boljkovca i Radu Bulata? Je li to možda njihovo sudjelovanje u masovnim pokoljima i genocidu nad hrvatskim narodom kojeg su drugovi izvršili nakon II. svjetskog rata? Odlikuju li oni možda njih zbog toga što su za vrijeme komunizma, godinama osobno zatvarali i ubijali sve tzv. „državne neprijatelje“, pa među kojima su bili i Srbi za koje se ovi navodno zalažu? Da li ih zbog toga odlikuju?”

Čirko zatim zaključuje: “Pa čini se da ih upravo zbog toga odlikuju. Oni ih odlikuju zbog toga što su Josip Boljkovac i Rade Bulat djelima dokazali svoje antihrvatstvo i jugoslavenstvo, i to na najbolji mogući način – masovnim zločinima.

Time SNV još jedanput dokazuje da nije ništa drugo već antihrvatska organizacija ideološki temeljena na zločinima jugo-komunizma.”

Čirko na kraju ustvrđuje da božićni prijam SNV-a nema veze ni sa Srbima, niti sa Božićem, već je samo “još jedan bal jugo-komunističkih vampira i to pod pokroviteljstvom predsjednika Josipovića i premijera Milanovića koji svojim dolaskom i potporom pljuju na vlastiti narod za koji se navodno zalažu.”

Izvor: Dalmacijanews, HRT, Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Dragovoljac, Index.hr
FOTO: pixsell, Slobodna Dalmacija