• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP ODRŽALA XVI. SJEDNICU GLAVNOG STANADana 10. listopada 2020.g. u Zagrebu, u stranačkim prostorijama, održana je XVI. sjednica Glavnog stana HČSP-a pod vodstvom predsjednika stranke Davora Trbuhe

Na sjednici je nazočila nadpolovična većina članova GS-a, uz dva opravdana izostanaka.

Sjednica je održana pod epidemiološkim mjerama zbog COVID-a 19, a na dnevnom redu bile su uvrštene sljedeće točke dnevnog reda:

Pod prvom točkom dnevnog reda Glavni stan je jednoglasno odredio datum održavanja XII. redovnog Općeg sabora HČSP-a, a koji će se održati 28. studenog 2020. godine u Zagrebu.

Pod drugom točkom dnevnog reda Glavni stan je jednoglasno temeljem čl. 39 Ustava, odredio ključ za delegiranje izaslanika i kandidiranja kandidacijskih lista:

1.) Kandidature za predsjednika stranke, članove Glavnog stana, Nadzornog odbora i Sud čast predlažu Županijska vijeća.

2.) Županijska vijeća se obvezuju poslati i broj izaslanika za Opći sabor.

3.) Iz svake podružnice i Poticajnog odbora, ako u određenom području nije osnovana podružnica, biti će po jedan izaslanik na Općem Saboru stranke.

Hrvatska starčevićanska mladež imati će tri izaslanika.

4.) Rok za predaju kandidatura i broj izaslanika je 15. studenog 2020. godine.

Glavni stan će na sjednici 16. studenog 2020. utvrditi kandidature i točan broj izaslanika.

Pod trećom točkom dnevnog reda govorilo se o budućnosti stranke što uvelike ovisi i o XII. Općem Saboru stranke.

Pod četvrtom točkom dnevnog reda predsjednik stranke Davor Trbuha podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke zbog obiteljskih i zdravstvenih razloga. Glavni stan je jednoglasno odlučio da će prvi dopredsjednik stranke Ivan Iličić vršiti dužnost predsjednika stranke do redovnog XII. Općeg Sabora HČSP-a koji će se održati 28. studenog 2020. godine u Zagrebu.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP