• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP ODRŽALA SVEČANE SJEDNICE GLAVNOG STANA I SREDIŠNJEG ODBORADana 14.12.2018. u Zagrebu već tradicionalno u vrijeme Adventa održane su svečane sjednice  XIV. sjednica Glavnog stana i XII. sjednica Središnjeg odbora HČSP-a. Na samom početku odslušana je hrvatska himna, a minutom šutnje odana je počast svim vitezovima koji su svoje živote dali za hrvatsku nezavisnost s posebnim naglaskom na Domovinski rat.

Na sjednici Glavnog stana  predsjednik stranke Davor Trbuha podnio je financijsko izvješće proračuna za 2019. godinu te je Glavnom stanu predložio financijski plan i program proračuna za 2020. godinu.
Glavni stan jednoglasno je prihvatio financijsko izvješće proračuna za 2019.g. kao i prijedlog financijskog plana i programa te za 2020. godinu.
Predsjednik stranke podnio je i izvješće o aktivnostima i ustroju stranke za 2019. što je ujedno bilo prikazano slikovito putem projektora, kao i plan i program stranke glede aktivnosti i daljnjeg ustroja HČSP-a u 2020. godini što je od članova Glavnog stana isto tako jednoglasno prihvaćeno.
Neposredno nakon sjednice Glavnog stana održana je i sjednica Središnjeg odbora HČSP-a čiji su članovi po Ustavu stranke isto tako  jednoglasno usvojili sve točke dnevnog reda predložene od strane Glavnog stana.
Unatoč zimi pristigli su gotovo svi članovi Glavnog stana i Središnjeg odbora HČSP-a  iz svih djelova domovine na čemu im se predsjednik stranke ovim putem još jednom zahvaljuje.

Predsjednik stranke na svečanoj sjednici Središnjeg odbora zahvalio se i uručio  dvije “Zlatne plakete dr. Josip Frank” za životno djelo provođenja i očuvanja čisto pravaške misli, kao i doprinos u obrani domovine od velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991.-1995.
Plakete su primili uvaženi članovi stranke predsjednik Suda časti gospodin Josip Opuhač i član Nadzornog odbora HČSP-a gospodin Goran Ante Blažeković koji je ujedno i jedan od obnovitelja HSP-a iz 1990. godine kao i autor grba.

Na kraju ovih svečanih sjednica već po običaju u ovo vrijeme Adventa održan je tradicionalni Božićni domjenak HČSP-a na kojem su se članovi družili u ugodnom pravaškom i Božićnom duhu.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP