• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP ODRŽALA SJEDNICU GLAVNOG STANADana 17. rujna 2021. u večernjim satima u Zagrebu je održana redovna sjednica Glavnog stana HČSP-a.
Sjednica je započela pozdravnim govorom predsjednika stranke Davora Trbuhe te minutom šutnje za sve poginule vitezove koji su svoje živote dali za Hrvatsku u bilo kojem njezinom povijesnom trenutku.
Predsjednik stranke iznio je točke dnevnog reda koje su jednoglasno usvojene.

Na sjednici su prisutvovali članovi Glavnog stana: Josip Opuhać, Loren Soče, Siniša Novak, Igor Skledar, Damir Kraljević, Renato Tomac, Vinko Puljić, Željko Miklošević i Jelena Svrzlić:

Pod prvom točkom dnevnog reda predsjednik stranke kao i prisutni članovi Glavnog stana podnjeli su izvješće o svojim aktivnostima i djelovanju u razdoblju od predhodne sjednice Glavnog stana 28. svibnja pa do danas.

Pod drugom točkom dnevnog reda Glavni stan donio je strateške i važne odluke glede daljnjeg političkog djelovanja u kojem će HČSP ići , a koje mora biti prvenstveno usmjereno ka sprječavanju porasta djelovanja SPC ( srpske pravoslavne crkve ) u Hrvatskoj na kraju i ukidanjem jer svima je jasno kako i dalje imaju pretenzije na hrvatski teritorij i širenje veliko srpske ideologije i 30. godina nakon agresorskog i zločinačkog napada na Hrvatsku i Hrvate.Jer kroz povijest uvjek su prvo dolazili srpski popovi, a za njima topovi.
Zabrinjavajuće je i to što dobivaju preveliki medijski prostor za širenje svojih laži.
Kao stranka podršku i dalje dajemo i apeliramo na Vladu i Ministarsvo uprave i pravosuđa da ozakoni  uspostavu HPC ( Hrvatskoj pravoslavne crkve ) te pozivamo Hrvate pravoslavne vjere da se na popisu stanovništva koje je u tijeku tako i izjasne.

Sve u cilju sprječavanja velikosrpske ideologije i politike u Hrvatskoj čija je predvodnica upravo SPC.

Pod trećom točkom dnevnog reda donešena je odluka da se kao stranka u ovih godinu dana moramo maksimalno usprotiviti uvođenju Eura kao nacionalne valute jer on to nikako ne smije postati i zauzeti mjesto hrvatske kune zbog gubitka monetarnog suvereniteta i niza drugih posljedica koje kao “ država “ i narod budemo ispaštali uvođenjem eura.
Naprimjer nakon uvođenja eura standard građana će pasti zbog drastičnih poskupljenja i inflacije koja su neizbježna.
O toj temi trebaju odlučivati Hrvatice i Hrvati na referendumu, a nikako samoinicijativno sluganska i izdajnička Vlada.
HČSP je od samog početka bila protiv ulaska u EU nije sudjelovala na Europarlamentarnim izborima i boriti ćemo se za našu KUNU!

Pod točkom razno prikazan je materijal za izradu potom i promociju knjige o Hrvatskoj čistoj stranci prava od njenog osnutka 1895., obnavljanja 1992. pa sve do danas.
Knjiga bude išla žurno u proceduru na zadovoljstvo svih nas.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP