• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA DAN POBJEDE, DAN HRVATSKIH BRANITELJA I 23. OBLJETNICU VRO OLUJA U KNINU04.08.2018. godine Delegacija HČSP-a na čelu sa predsjednikom stranke Davorom Trbuhom, dopredsjednikom Ivanom Iličićem, međunarodnim tajnikom Stjepanom Špeharom, povjerenikom za Šibensko-kninsku županiju Slobodanom Brkovićem, predsjednikom Središnjeg odbora Josom Škaricom, predsjednikom Suda časti Josipom Opuhačem te rizničarom Marijanom Smiljanićem dostojanstveno je obilježila za nas Hrvate jedan od najvećih blagdana u novijoj hrvatskoj povijesti.
Delegacija stranke položila je cvijeće i zapalila svijeće kod spomenika pobjede Oluja 95. na Trgu Ante Starčevića, a potom se na Kninskoj tvrđavi pomolila za Domovinu i sve sudionike koji su dali živote za Hrvatsku u toj našoj pobjedničkoj i briljantnoj operaciji Oluja. Neposredno nakon obilježavanja Dana pobjede održana je i svećana sjednica Glavnog stana u Kninu.

Da se prisjetimo; Dan pobjede te 23. obljetnica oslobođenja 10.400 km2 ili 19% teritorija RH za samo 84 sata, briljantna je pobjeda hrvatske vojske i policije koja je zadala smrtni udarac velikosrpskoj doktrini i imperijalističkim pretenzijama na Hrvatsku, njezin teritorij, ali ne samo u Hrvatskoj nego i u Bosni i Hercegovini, što je kasnije za „zelenim stolom“ poništeno u korist bosanskih Srba.
Često se može čuti od strane SDSS-a da su domaći Srbi (četnici) bili instrumentalizirani u svrhu rušenja hrvatske države, da su nasjeli na Miloševićevu velikosrpsku propagandu iz Beograda i zbog toga digli oružanu pobunu protiv Hrvatske.
Ali to nije istina, njima nije trebao poticaj iz Beograda, oni su jedva dočekali i samoinicijativno se pobunili protiv hrvatske države u nastajanju, a Beograd ih je naravno u svemu podupirao.
Isti scenarij su Hrvati već jednom doživjeli od svojih građana srpske nacionalnosti i to 1941.g.
A ako ćemo ići još dalje, u Rakovačkoj buni 1871. ondašnji pravoslavci koje kasnije posrbiše, izdali su i ubili Eugena Kvaternika, zakopavši ga pokraj ceste.

Oluja je prekretnica i u tomu smislu, jer je većina onih koji ne mogu podnijeti nikakvu hrvatsku državu, vidjevši da je vojska tzv. Krajine u rasulu, unatoč pozivu Tuđmana da ostanu, napustila teritorij RH.
Ali na žalost, ono što nisu nikada mogli Hrvatima na bojnomu polju, naši neprijatelji uz pomoć domaćih izdajnika žele poništiti političkim sredstvima i dan danas nakon 23. godine.
Najveća izdaja ondašnjih nehrvatskih političara, bila je prihvaćanje nadležnosti Haaga nad Olujom i Bljeskom, ali Bogu hvala oslobođenjem generala Gotovine i Markaća to je neprijatelju palo u vodu. Prisjetimo se da smo tako došli u situaciju da se ono što po svim ljudskim i Božjim zakonima pripada svima na svijetu, pravo na obranu i oslobođenje zemlje, Hrvatima oduzima i zabranjuje.
U Hrvatskom saboru, nakon što mu je oduzet atribut Državni, 2000. g. izglasano je da su Oluja i Bljesak zločinački pothvati. Na taj način opet nam se željela zamračiti povijest, željelo se stvaranje hrvatske države prikazati kao čin udruženih zločinaca. Na veliku žalost i danas nam huškači iz Beograda potpomognuti komunistima, proyugoslavenima iz Hrvatske te antihrvatskim novinarskim kadrom, a kojeg financiraju upravo naše vladajuće strukture na čelu sa “ZNA SE” ovako bezočno lažu, ne samo nama nego i preko tih novinara koji pišu dopise za poznate i utjecajne svjetske medije žele ocrniti i u negativnom kontekstu okarakterizirati te baciti ljagu na Hrvatsku, Hrvate, Domovinski rat i našu veličanstvenu pobjedu cijelom svijetu, ali i nama koji smo sudionici svega toga, onda samo možemo zamisliti kolika se količina zlih laži prolila na našu slavnu uspomenu na NDH, kada su Hrvati prihvatili svoju državu i borili se za nju do zadnje kapi krvi.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP